3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Balıkesir Belediye Meclisi toplandı

Balıkesir Belediye Meclisi dün akşam toplandı. Belediye Başkanı Sabri Uğur'un başkanlığında yapılan Belediye Meclisi'nin 76. dönem toplantısı, Aktütün Karakolu'nda şehit olan askerlerimiz için saygı duruşunda bulunuldu. 

Balıkesir Belediye Başkanı Sabri Uğur, belediyenin değişik çaplarda 15 bin adet tapusunun bulunduğunu açıkladı. Karara bağlanacak evrakların okunduğu meclis toplantısının başında, Balıkesir Görme Engelliler Spor Kulübü'nün 36 sporcusuna gösterdikleri başarılardan dolayı yarım altın ödül verilmesi kararlaştırıldı. Komisyona havale edilecek evrakların da okunup oylandığı toplantıda bazı mahallelerdeki imar planı değişiklikleri görüşüldü. Konut alanından sağlık alanına dönüştürülen ve LPG oto gaz istasyonu olarak tasarlanan imar planları ilgili komisyonlara havale edildi.

BELEDİYENİN 15 BİN TAPUSU VAR 

Belediye Başkanı Sabri Uğur, eski Et ve Balık Kurumu arsası ile ilgili imar değişikliği sırasında açıklamalarda bulundu. Uğur, "Balıkesir Belediyesi'nin değişik çaplarda 15 bin tapusu var. Bütün belediyeler mal varlıklarını maliye açısından takip edilebilir hale getirdi. Belediyenin varlıkları demek sadece bilanço değil, taşınmazlar da bunun içinde. Şehrin gelişimi açısından ve belediyenin varlıkları açısından önemli bir olaydır. Örneğin, bir işletmenin kredi talebi var ise önce bilançona bakıyorlar. Biz bu günden hazırlık yapıyoruz. Geleceği düşünüyoruz" dedi. 

Başkan Uğur'un üzerinde konuşma yaptığı Mahsus İmar Komisyonu'ndan gelen evraklar arasındaki, Balıkesir-İzmir Karayolu üzerinde bulunan mülkiyeti belediyeye ait ve imar planlarında da belediye hizmet alanları olarak görülen eski Et ve Balık Kurumu arazisi ile çevresinin imar planlarının yeniden düzenlenmesi talebi, CHP grubunun ret oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi. Belediye Başkanı Sabri Uğur, eski Zahire Pazarı altında 13 dönümlük bir alanda yapılacak Gıda Çarşısı hakkında da kısa bilgi verdi. Yeni gıda çarşısının kafeteryası ve otoparkı ile projesinin oluşturulduğu bildirildi. Başkan Uğur, "Balıkesir üretim alanı. Göreve geldiğimiz günden bu güne dek düzenleme çalışmaları yaptık. Çalışmalar neticesinde cuma ve cumartesi pazarları hariç şehrimizde sokakta kurulan pazar kalmayacak. Gıda Çarşısı iki katlı, 13 bin 650 metrekare inşaat alanı var" dedi. 


ÖĞRENCİ SERVİSLERİNE ZAM 

Balıkesir Belediye Meclisi'nde öğrenci servislerinin fiyatları da yeniden yapılandırıldı. Öğrenci servis araçlarıyla ilgili komisyonun yaptığı fiyat değişikliği mecliste oy birliği ile kabul edildi. Meclisin kabul ettiği değişiklik ile öğrenci servislerine yüzde 25 oranında zam yapılması ön görülüyor. Buna göre, 0-3 km arasında 62.50 YTL., 0-6 km arasında 75 YTL., 0-9 km arasında 90 YTL. ve 9 kilometreden sonraki her kilometre için 1.10 YTL. artış gerçekleşti. Yeni fiyatların yürürlüğe girmesi için valilik onayı gerekiyor. Meclis evrakının valiliğe gönderildiği, Vali Selahattin Hatipoğlu'nun yüzde 25 oranındaki bu zammı onaylaması halinde yeni fiyatların Kasım ayından itibaren geçerli olacağı, Vali Hatipoğlu'nun bu zamma itiraz etmesi halinde ise mevcut fiyatların devam edeceği bildirildi. Öğrenci velileri ise servis ücretlerinin zaten fazla olduğunu, yüzde 25'lik artışın kendilerini çok daha zora sokacağını belirterek böyle bir zammın yapılmaması gerektiğini ifade ettiler. 

Balıkesir Belediye Meclisinin bir sonraki toplantısının 4 Kasım 2008 tarihinde yapılması kararlaştırıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2008 Çarşamba 16:01:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?