3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Balıkesir Borajet ile uçuşa geçiyor

BALIKESİR BORAJET İLE UÇUŞA GEÇİYOR

Balıkesir Borajet ile uçuşa geçiyor. Vali Yılmaz Arslan'ın girişimi, Balıkesir Milletvekili AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Edip Uğur'un da desteğiyle Balıkesir Merkez Sivil Havaalanı yeniden uçuşlara açıldı. Vali Yılmaz Arslan, Balıkesir-Ankara seferlerinin 24 Mayıs Salı gününden itibaren resmen başlayacağını, uçuşların Borajet ve Anadolujet ortaklığıyla gerçekleşeceğini söyledi.

HAFTADA 3 GÜN

Borajet-Anadolujet işbirliği ile artık Balıkesir başkent Ankara'ya daha yakın olacak. Borajet'ten yapılan açıklamada, firmanın ATR 72-500 tipi uçaklar ile bölgesel havacılık kapsamında düzenlediği seferlerle Türkiye'de bir ilke öncülük yaparak Borajet'in Anadolujet ile yeni bir işbirliğine gittiği belirtildi. 23 Mayıs 2011 Pazartesi gününden itibaren başlayacak olan ortak uçuşun (code-share) anlaşması ile Borajet'in uçuş ağını genişletmiş olacağı duyuruldu. Buna göre, Ankara Esenboğa Havalimanı'ndan Balıkesir (merkez) seferleri başlayacak. Balıkesir merkezden başka Adıyaman, Çanakkale, Gazipaşa (Alanya), Kahramanmaraş, Kayseri, Siirt, Tekirdağ, Tokat seferleriyle, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Balıkesir (Körfez), Çanakkale, Isparta, Uşak, Zonguldak seferlerinin ATR 72 - 500 uçaklarıyla Borajet-Anadolujet ortak uçuşları şeklinde gerçekleştirileceği bildirildi. Balıkesir - Ankara seferlerinin her salı, perşembe ve cumartesi günleri olmak üzere haftada 3 gün düzenli olarak yapılacağı açıklandı. Buna göre, Ankara'dan her salı-perşembe ve cumartesi günü saat 13.45'te kalkacak olan uçak saat 15.10'da Balıkesir'e iniş yapacak. Uçak aynı gün saat 15.40'da Balıkesir'den kalkıp Ankara'ya hareket edecek., Ankara'ya varış sati ise 17.00 şeklinde olacak.

BASIN KARTLARINA YÜZDE 25 İNDİRİMLİ

Borajet'in Ankara-Balıkesir ve Balıkesir-Ankara seferleri için hazırlanan sloganlar da Ankara-Balıkesir yolculuğu için geliştirilen, "Balıkesir artık başkente çok yakın", "Balıkesir Ankara'ya uçuyor", Ankara artık Balıkesir'e çok yakın" ve "Ankara artık 1 saat 20 dakika" sloganlarıyla Balıkesir-Ankara yolcuları havayoluyla yolculuğa teşvik ediliyor. Bu arada, Borajet, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ile yapılan anlaşma kapsamında Sarı Basın kartı sahibi gazetecilere yolculuk esnasında bilet fiyatlarında yüzde 25 oranında indirim uyguluyor. Balıkesir'de daha önce de AK Partili Belediye Başkanı Sabri Uğur döneminde İzAir ile yapılan anlaşma ve işbirliği kapsamında Balıkesir-Ankara ve İzmir bağlantılı Türkiye seferleri yapılmış, ancak bu seferler beklenen yolcu kapasitesi sağlanamadığı için bir süre sonra sona erdirilmişti. Bugün yeniden başlatılan seferlerin istikrarlı olması bekleniyor.

Bu arada, Balıkesir Ticaret Odası'nın öncülüğünde basın mensuplarının da davet edildiği Balıkesir'den bir heyet karayoluyla Ankara'ya götürülecek. Valilik, Belediye, İş dünyası ve gazetecilerden oluşan heyet, Başkentten yapılacak ilk sefer ile Balıkesir'e uçacak.

BALIKESİR BORAJET İLE UÇUŞA GEÇİYOR
BALIKESİR BORAJET İLE UÇUŞA GEÇİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2011 Cuma 20:17:05
Güncelleme :20 Mayıs 2011 Cuma 23:39:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sener IP: 78.175.20.xxx Tarih : 21.05.2011 02:38:05

bu uçuşların saatleri bence ters olmalı. yani sabah erken saatte balıkesirden ankaraya uçmalı, akşam da ankaradan balıkesir e dönmeli. söylediğim şekilde olursa bu uçaklar boş kalmaz. aksi takdirde bu seferler kısa zamanda yolcusuzluktan yine iptal edilir.