3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Balıkesir Cezaevi fabrika gibi çalışıyor

Balıkesir Kapalı Cezaevindeki tutuklu ve hükümlüler cezalarını çekerken, hem para kazanıyor hem de meslek sahibi oluyor.

Balıkesir Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Gökçınar, gazetecilere yaptığı açıklamada, Balıkesir Kapalı Cezaevinde bulunan hükümlü ve tutukluların, cezalarını çekerken, gördükleri kurslar sayesinde meslek sahibi olduklarını söyledi.

10'u kadın 55 tutuklu ve hükümlünün terzi ve gümüş takı atölyelerinde üretim yaptıklarını anlatan Gökçınar, Yeni Adliye Sarayı'ndaki kafeterya, otopark ve kantinlerde de hükümlülerin çalıştırıldığını belirtti.

Atölyelerde çalışan hükümlü ve tutukluların günlük 5 YTL ücret aldıklarını ve sağlık sigortalarının ödendiğini anlatan Gökçınar, “Kapalı Cezaevimizde önümüzdeki günlerde Halk Eğitim Merkezi ve İş-Kur ile birlikte İngilizce ve seracılık kursları düzenleyeceğiz. Hükümlüler, bu kurslar sayesinde meslek edinecek ve tahliye olduktan sonra da iş bulabilme imkanına kavuşacak. Topluma daha hızlı bir şekilde uyum sağlayacaklar” diye konuştu.

Yeni Adalet Sarayı'na taşındıktan sonra, Balıkesir Açık Ceza İnfaz Kurumu İş Yurdu faaliyetleri çerçevesinde binada işletilen çay ocakları, kafeterya, paralı otopark, kantin gibi işletmelerden 93 bin 635 YTL gelir elde edildiğini kaydeden Gökçınar, “Bu faaliyetleri sadece devletimizin para kazanması boyutuyla değil, hükümlülerimizin ıslahı ve topluma yeniden kazandırılması yönüyle de değerlendirmek gerekir” dedi.

AA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2008 Pazartesi 14:48:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?