3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Balıkesir Emniyeti'ne ek bina

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki Asayiş, TEM ve KOM şube müdürlükleri tek bir binada toplanacak. Yeni yapılacak ek binanın temeli Vali Selahattin Hatipoğlu'nun da katıldığı tören ile atıldı. 

Paşaalanı Mahallesi'ndeki polis lojmanlarında düzenlenen temel atma törenine Vali Selahattin Hatipoğlu, Belediye Başkanı Sabri Uğur, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Gökçınar, BAÜ Rektörü prof. Dr. Şerif Saylan, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Akif Okur, İl Emniyet Müdürü Coşkun Hayal, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Mehmet Turhal, DSİ Bölge Müdürü Şahin Durukan, İl Sağlık Müdürü Mehmet Çalışkan ve Tarım İl Müdürü Rüknettin Ceyhun ile çok sayıda emniyet görevlisi katıldı. Törende konuşan Emniyet Müdürü Coşkun Hayal, ek hizmet binasının yapımındaki katkıları için Vali Hatipoğlu ve Belediye Başkanı Sabri Uğur'a teşekkür etti. Ek hizmet binasının bin 887 metrekare arsa üzerine bodrum dahil olmak üzere 5 katlı olarak planlandığı, bina tamamlandığında 4 bin 500 metrekarelik bir alanı kapsayacağı bildirildi. Emniyet Müdürü Coşkun Hayal, ek hizmet binasında, Asayiş Şube Müdürlüğü, Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ile Kaçakçılık ve Organize Suçlar Müdürlüğü (KOM) birimlerinin burada hizmet vereceğini söyledi. 

Temel atma töreninde konuşan Belediye Başkanı Sabri Uğur, bu projeyi başlatan eski Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya'yı da anarak teşkilata önemli katkıları olduğunu ifade etti. Başkan Uğur, "Bir projeyi yapmak için niyet var mı^? Önce ona bakmak lazım. Bu bina inşaatında niyet var ki bugün temel atma töreninde bir araya geldik. Bina projesini Coşkun bey, eski Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya'dan devraldı. Kendisini yad ederek anıyor ve binanın yapımında emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum" dedi. 

Vali Selahattin Hatipoğlu da, ek hizmet binasının bitmesi ile Balıkesir Emniyet Müdürlüğü'nün daha iyi hizmet vereceğini belirterek, temel atma seviyesine kadar gelen projeye katkıda bulunanlara teşekkür edip, hayırlı olmasını diledi. Konuşmaların ardından geçilen törende, ek hizmet binasının temeline ilk harcı Vali Selahattin Hatipoğlu, Belediye Başkanı Sabri Uğur, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Gökçınar ve Emniyet Müdürü Coşkun Hayal aynı anda butona basarak birlikte attı. İl Müftüsü Necdet Çetin'in de katıldığı tören, kurban kesimi ve duanın ardından sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2008 Pazartesi 14:20:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?