3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Balıkesir İGM Eylül toplantıları başladı

Balıkesir İl Genel Meclisi 'nin (İGM) Eylül ayı toplantıları başladı. 

Dün başlayan toplantıların bugünkü oturumu, "vergi" konulu tek gündem maddesiyle gerçekleşen İGM'de, Vergi Dairesi Başkanı Mustafa Gürhan Acar, meclis üyelerini çalışmaları hakkında ayrıntılı bilgiler verdi. 

Özmerkez'deki İGM Salonu'nda Mehmet Akif Okur başkanlığında yapılan toplantıda konuşan Balıkesir Vergi Dairesi Başkanı Mustafa Gürhan Acar, vergi dairesinin çalışmaları, kurumun yapılanması ve yeni vergi yasası hakkında bilgiler aktardı. Balıkesir'deki görevi süresince kayıt dışı verginin kayıt altına alınması için büyük çaba sarf ettiklerini kaydeden Acar, vergi bilincinin yerleşmesi bakımından da çok önemli çalışmalar yaptıklarını ve bunlarda büyük ölçüde amaca ulaşıldığını bildirdi. 

Balıkesir'de 2008 yılında Temmuz ayı itibariyle yaklaşık 400 kayıt dışı tespitinde bulunduklarını ve bunların tamamının kayıt altına alındığını açıklayan Gürhan Acar, bu rakamın geçen sene 550 olduğunu belirtti. Acar, yaklaşık 1 saat süren sunumunun ardından İGM üyelerinin sorularını cevapladı. Acar, "Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. İşletmeler kafalarına göre iş yapamayacaklar, artık art niyetlilere müsamaha gösterilmeyecek" dedi. 

İGM Başkanı Mehmet Akif Okur, Vergi Dairesi Başkanı Acar'a, verdiği bilgiler için teşekkür etti. İGM Eylül ayı toplantıları 5 Eylül Cuma gününe kadar her gün ayrı bir oturum ile yapılacak.

SU KRİZİ ÇÖZÜLDÜ 

İGM Başkanı Mehmet Akif Okur, toplantının başında yaptığı konuşmasında, Balıkesir ovalarında bir süredir gündemde olan su kriziyle ilgili bir açıklama yaptı. Sulama Birliği'nin DSİ Bölge Müdürlüğü ile bir anlaşma yaptığı ve 2008 yılı için ilave olarak 2 milyon metreküp daha su satın aldığı bildirildi. Okur, 2 milyon metreküp suyun dün akşamdan itibaren ekili mahsulünde su sıkıntısı yaşayan çiftçilere verilmeye başlandığını duyurdu. Sulama Birliği'nin 2008 yılı için aldığı kotayı doldurması sebebiyle Balıkesir ovasında tarlalarında mahsulü bulunan köylüler büyük sıkıntıyla karşılaşmıştı. Köylüler DSİ ve Belediyeden yardım istemiş, ancak Sulama Birliği ile daha önce yapılan protokole göre istenilen su kotayı aştığı için verilememişti. İGM Başkanı Mehmet Akif Okur, Balıkesir Belediyesi ile DSİ Bölge Müdürlüğü ve Sulama Birliği arasında sağlanan mutabakat ile krize yol açan meselenin dün sonuçlandığını, Sulama Birliği'nin 2 milyon metreküp daha su satın aldığını, suyun dün akşamdan itibaren tarlalara verilmeye başlandığını açıkladı.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2008 Salı 14:06:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?