3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Balıkesir Lisesi'nde hırsızlık girişimi

Balıkesir Lisesi'ne dün gece giren kimliği belirsiz kişi yada kişiler okuldaki diz üstü bilgisayarlar ile ÖSYM kayıt paralarını almadan kaçtı. 

Edinilen bilgiye göre, dün gece meydana geldiği belirtilen olayda, lise binasına kimliği belirsiz kişi veya kişilerin girdiği, şüphelilerin hizmetli odasından aldıkları anahtarlar ile okulun tüm katlarına ve odalarına girmelerine rağmen diz üstü bilgisayarları ve ÖSYM kayıt paralarını almadıkları görüldü. Sabah saatlerinde okula gelen yetkililer tarafından fark edilerek polise bildirilen olayla ilgili yapılan incelemede, şahıs veya şahısların okulun içine nereden girdikleri henüz belirlenemedi. Hizmetli odasındaki anahtarlar ile başta müdür odası olmak üzere tüm odaların kapılarını açıp içeriye giren şüpheli veya şüphelilerin diz üstü bilgisayarları ve paraları almaması dikkat çekti. Okul yetkilileriyle polisleri de şaşırtan olayda içeriye giren şahısların özellikle bir şey aradıkları tahmin edildi.

GÜVENLİK KAMERASI ÇEKTİ Mİ? 

İhbarın ardından sabah saatlerinde Balıkesir Lisesi'ne giden polis ekipleri, okul binasında detaylı bir inceleme yaptı. Olay Yeri İnceleme Şubesi ekiplerinin parmak izi vs. çalışması yaptığı garip olayla ilgili soruşturma başlatılırken, lise binasında bulunan güvenlik kameralarının binaya giren şüpheli yada şüphelileri kayda alıp almadığı ise bilinmiyor. Lise yetkilileri güvenlik kamerasının çalışıp çalışmadığıyla ilgili bir bilgi vermezken, yapılan incelemelerde, şüpheli şahısların yaptığı aramalarda açılmayan tek yerin müdür odasındaki okul kasasında Balıkesir Lisesi'nin okul mührü bulunduğu, şüphelinin aradığı şeyin bu mühür olabileceği değerlendirildi. Cumhuriyet Savcılığına da bilgi verilen lisedeki garip hırsızlık teşebbüsüyle ilgili soruşturma başlattığı, şüpheli veya şüphelilerin yakalanmasına çalıştığı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2008 Pazartesi 16:01:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?