6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Balıkesir olimpiyatlara talip

Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, 2014 yılında yapılacak olan 2. Gençler Yaz Olimpiyat Oyunları'na Türkiye'nin aday şehri olabilmek için resmi başvuruda bulundu.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Edremit Gençlik ve Spor ilçe Müdürü Züref Sofuoğlu, Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nden (ICO) yapılan açıklamaya göre, 2014 yılında düzenlenecek olan organizasyon için Türkiye'nin yanı sıra, Çin Halk Cumhuriyeti, Endonezya, Meksika, Fas ve Polonya'nın olimpiyat komiteleri tarafından adaylık başvuruları yapıldığını söyledi.

Sofuoğlu, "Aday ülkelerin 1 Nisan 2009 tarihine kadar belirledikleri aday şehri ICO'ye bildirmeleri gerekiyor. Organizasyona ev sahipliği yapacak ülke 2010 yılının Şubat alında Vancouver'da yapılacak 122. ICO toplantısında açıklanacak. Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz, 13 Şubat 2009 tarihinde tüm olimpik spor branşlarında yapılacak organizasyonun körfez yöremizde yer alan Ayvalık, Edremit, Burhaniye, Gömeç ve Havran ilçelerimizde gerçekleştirilmesi için Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne resmi başvuru yaptı" dedi.

Yaz olimpiyatlarının yapılabilmesi için körfez belgesinin uygun görülmesi halinde hangi branşlara ev sahipliği yapmak istenildiğini belirten Züref Sofuoğlu, "2014 yılında yapılacak olan 2. Gençler Yaz Olimpiyat Oyunları'na atletizm, kürek, badbinton, beyzball, basketbol, boks, kano, bisiklet (pist, dağ, yol, bmx), binicilik, eskrim, futbol, jimnastik (trambolin, artistlik, ritmik), halter, hentbol, hokey, judo, güreş, yüzme, su topu, modern pentatlon, sorfbol, taekwondo, tenis, masa tenisi, atıcılık, okçuluk, triatlon, yelken, voleybol ve plaj voleybolu branşlarında ev sahipliği yapmak istiyoruz. Olimpiyatlar yapılan ilin adıyla anıldığından, bu büyük organizasyonun ilimizde gerçekleşmesi halinde, ilimizin ve körfez bölgemizin dünya çapında tanıtımına ve gelişimine katkı sağlayacağının önemini büyüktür" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2009 Salı 15:31:27
Güncelleme :3 Mart 2009 Salı 15:35:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?