3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Balıkesir RAM'den ÖSS hizmeti

Balıkesir Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM), ÖSS sınav sonucuna göre tercih yapacak öğrencilere rehberlik hizmeti veriyor. 

ÖSS sonuçları sonrası tercih heyecanı yaşayan öğrencilere özel dershanelerin yanı sıra Balıkesir'de Rehberlik ve Araştırma Merkezi de hizmet veriyor. Şimdiye kadar yaklaşık 250 öğrencinin ÖSS tercihleriyle ilgili yardımcı olduklarını belirten müdür Erhan Adilay, tercihlerin son tarihi olan 4 Ağustos'a kadar rehberlik hizmetlerinin süreceğini kaydetti. Erhan Adilay, "Öğrenciler aldıkları puanlarla tercih sorunu yaşıyor. Kazandıkları okul sonrasındaki iş imkanları, istedikleri bölümü kazanabilme durumları, öğrencilerin sosyo ekonomik vaziyeti göz önüne alarak kendilerine yardımcı oluyoruz" dedi. 

Bu yıl yapılan ÖSS sınavı sonrasında 250 öğrenciye rehberlik hizmeti veren Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nde oluşturulan ÖSS Danışma Merkezi'nde görevlendirilen 4 uzman, mesai saatleri içinde müracaat eden öğrencilere yardımcı oluyor.

ATATÜRK PARKI'NA, "PİRAMİT" 


Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Erhan Adilay, Avrupa Birliği projeleri dahilinde Balıkesir Üniversitesi ve Balıkesir Belediyesi ile birlikte yeni bir projeye imza atacaklarını söyledi. Balıkesir Atatürk Parkı için, piramit isimli bir kültürel proje uygulayacaklarını açıklayan Erhan Adilay, "23 Ağustos tarihinde Letonya, Almanya ve İngiltere'den toplam 65 öğrenci Balıkesir'e gelerek kültürel faaliyetlere katılacak. İlk etapta Atatürk Parkı'na, 'piramit' yapılacak. Bu piramidin her yüzü ülkemize gelen yabancı öğrenciler tarafından kültürel resimlerle süslenecek" dedi. 

Avrupa Birliği projesi dahilinde etkinliklerine devam eden Gençlik ve Sosyal Gelişim Derneği'nden de Türk öğrencilerin katılacağı proje dahilinde yabancı öğrencilerin 3 hafta Balıkesir'de kalacakları belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2008 Salı 14:17:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?