7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Balıkesir refüjlerine palmiye

Balıkesir Belediyesi, şehir merkezindeki refüjleri palmiyelerle süsledi. 

Balıkesir Belediyesi'nin kent merkezindeki altyapı çalışmalarının tamamlanmasıyla beraber ana arterlerdeki refüj ve çevre düzenlemeleri de hız kazandı. 

Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı 50 kişilik ekibin çalışmaları sonucunda, Yalova'dan getirilen palmiye fidanları Gençlik Spor Merkezi ile Hükümet Konağı arasındaki refüje dikildi. Eksi 25 derecedeki soğuk havaya dayanıklı olduğu belirtilen palmiye ağaçları, Balıkesir'in iklimine uyum sağlayacak yapıya sahip. 

Daha önce de yeni terminale dikilenlerle birlikte şehir merkezindeki toplam palmiye sayısının 170'i bulduğu, palmiyelerin bir kısmının Gazi Bulvarı'ndaki refüjün bir bölümüne de dikileceği bildirildi. 

Bu arada, daha önce Emniyet Müdürlüğü önünden başlatılan refüj çimlendirme çalışmaları da sürüyor. Atatürk Devlet Hastanesi kavşağına kadar devam eden refüj çimlendirme çalışmalarıyla birlikte aynı refüj hattına ağaç dikimi tamamlanmış oldu. Balıkesir'de 2 yıldır süren altyapı çalışmaları sayesinde, özellikle emniyet ile hastane arasındaki karayolu şehre ayrı bir çehre kazandırdı.
.
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2006 Pazartesi 16:40:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Zafer IP: 88.241.144.xxx Tarih : 2.06.2006 03:31:42
Balıkesir git gide güzelleşiyor.