6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Balıkesir yağmura teslim

BALIKESİR YAĞMURA TESLİM OLDU

Balıkesir'de sabah saatlerinden itibaren başlayan ve aralıklarla devam eden sağanak yağmur hayatı olumsuz yönde etkiledi. Öğleden sonra aniden bastıran yağış 10 dakika içinde hayatı adeta felç etti. Şehir merkezinde metrekareye 15,2 kilogram yağış düştüğü bildirildi.

 

DRENAJ KANALLARI BASKINLARI ÖNLEDİ

Balıkesir'de sabah ve öğleden sonra bastıran sağanak yağmur sebebiyle bazı ev ve işyerlerini su bastı. İtfaiye Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, yağmur sebebiyle kendilerine ulaşan ihbar sayısının 10 civarında olduğu, daha önce böyle havalarda 200-300 ev ve işyerini sel suları basarken bugün faaliyette olan drenaj kanalları sebebiyle yağmur sularının vatandaşları bu kadar etkilemediği bunda rögarların düzenli olarak temizlenmesinin de önemli payı olduğu bildirildi.

 

BOT SATIŞLARI KATLADI

Sağanak yağmura yakalanan vatandaşlar sırılsıklam ıslanırken, caddeler sel suları altında kalırken, araç trafiği felç oldu. Venedik manzaralarının yaşandığı kent merkezinde yağmuru fırsata çevirenler de oldu. Ucuz ayakkabı ve bot satan bir iş yeri yağmurda satışlarını ikiye katladı. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, bu geceden itibaren yağışların Balıkesir ve Marmara Bölgesi'ni terk edeceği, hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmediği bildirildi. Hafta sonu (cumartesi ve pazar) güneşli bir hava beklenirken, pazartesi sabah saatlerinden itibaren yeni bir kuvvetli yağış beklendiği, yağmurun etkili olacağının tahmin edildiği bildirildi. Bu arada, pazartesi gününden itibaren hava sıcaklıklarının da en az 8 ila 10 derece birden düşeceği, vatandaşların ve ilgililerin etkili sağanak ve aşırı soğuk havaya karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği bildirildi.

BALIKESİR YAĞMURA TESLİM OLDU
BALIKESİR YAĞMURA TESLİM OLDU
BALIKESİR YAĞMURA TESLİM OLDU
BALIKESİR YAĞMURA TESLİM OLDU
BALIKESİR YAĞMURA TESLİM OLDU
BALIKESİR YAĞMURA TESLİM OLDU
BALIKESİR YAĞMURA TESLİM OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2009 Cuma 18:27:01
Güncelleme :18 Aralık 2009 Cuma 23:36:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?