5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Balıkesir yağmura teslim

BALIKESİR YAĞMURA TESLİM OLDU

Balıkesir'de sabah saatlerinden itibaren etkili olan yoğun yağmur yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Metrekareye 21.4 kg. yağış düşen kent merkezinde birçok bölge göle döndü, okul bahçeleri ile binaların bodrum katlarını su bastı.

Balıkesir'de geceden itibaren başlayan sağanak yağmur yağışı devam ediyor. Bütün gün devam eden yağmur sebebiyle çevredeki çok sayıda tarım arazisinin de sular altında kaldığı öğrenildi. Balıkesir merkezde açık alanlar göle dönerken Fen Lisesi, Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi, Çıraklık Eğitim Merkezi, Kredi Yurtlar Kurumu Öğrenci Yurdu ve İstanbul Menkul Kıymetler Lisesi tamamen sular altında kaldı. Okulların sömestr tatili olması sebebiyle sorun yaşanmazken, yatılı olan Balıkesir Fen Lisesi'nin yurt binasındaki öğrenci ve görev yapan personel sel suları sebebiyle dışarıya çıkamadı. Çok sayıda sera da sular altında kalırken mahsuller zarar gördü.

 

BELEDİYEYE İHBAR YAĞDI

Öte yandan, olumsuz hava koşulları vatandaşların hayatlarına etki etti. Yağmur suları yüzünden mağdur olan yüzlerce vatandaş belediyeyi ve itfaiyeyi arayarak yardım talebinde bulundu. Ekipler tüm ihbarlara yetişmekte yetersiz kalınca vatandaşlar isyan etti. Paşaalanı Mahallesi'nde Atatürk Bulvarı üzerindeki sitelerde ikamet eden vatandaşlar binalarının bodrum katı sular altında kalınca kalorifer kazanlarının motoru yandığı için evlerinde ısınamadı. 3 gündür kaloriferleri yanmadığı için elektrikli sobayla ısınmaya çalışan vatandaşlar ilgisizlikten şikayet etti. Gece yarısından sonra bastıran yağmur sebebiyle evleri sular içinde kalan aileler büyük mağduriyet yaşadı. İhbarlara yetişmeye çalışan Belediye ve itfaiye ekipleri ise vatandaşlara deşarj pompası bırakıp suları tahliye etmelerine yardımcı olmaya çalıştı. Şehrin alt yapısıyla alakalı eksiklikten şikayet eden vatandaşlar gerekli tedbirler alınmış olsa bu yağışlarda böyle manzaraların yaşanmayacağını belirterek tepkilerini ifade ettiler.

 

METEOROLOJİDEN KAR VE SOĞUK HAVA UYARISI

Bu arada, Balıkesir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden yayınlanan yerel ihbarda Balıkesir bölgesinde bu geceden itibaren kar yağışı ve soğuk hava uyarısı yapıldı. Öğle saatlerinde yapılan meteoroljoik ihbara göre, etkili yağışların beklendiği, öğle saatlerine kadar yağmur şeklinde beklenen yağışların öğleden sonra karla karışık yağmur, akşam saatlerinden sonra da kar şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. Kar yağışının yarın öğle saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesi bekleniyor. Hava sıcaklıklarının ise hissedilir derecede (8 ila 10) azalacağı bildirildi. Sıcaklıkların önümüzdeki 4 gün boyunca gündüzleri 0 (sıfır) ile 3 derece, geceleri ise eksi (-) 3 ile eksi (-) 10 derece civarında beklendiği bildirildi. Rüzgarın Kuzey yönlerden orta (saatte 30 ila 40 km) kuvvette eseceği tahmin ediliyor. Beklenen kar yağışı ve düşük sıcaklıkların neden olabileceği olumsuz şartlara (buzlanma, don ve ulaşımda aksamalar) karşı vatandaşların ve ilgililerin tedbirli olmaları gerektiği bildirildi.

BALIKESİR YAĞMURA TESLİM OLDU
BALIKESİR YAĞMURA TESLİM OLDU
BALIKESİR YAĞMURA TESLİM OLDU
BALIKESİR YAĞMURA TESLİM OLDU
BALIKESİR YAĞMURA TESLİM OLDU
BALIKESİR YAĞMURA TESLİM OLDU
BALIKESİR YAĞMURA TESLİM OLDU
BALIKESİR YAĞMURA TESLİM OLDU
BALIKESİR YAĞMURA TESLİM OLDU
BALIKESİR YAĞMURA TESLİM OLDU
BALIKESİR YAĞMURA TESLİM OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2010 Salı 18:28:02
Güncelleme :2 Şubat 2010 Salı 23:21:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?