3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Balıkesir'de ağaçlandırma seferberliği

Balıkesir'de, ağaçlandırma seferberliği başlatıldı. Başbakanlığın yayınladığı genelge doğrultusunda Çevre ve Orman Bakanlığı'nın hazırladığı, "Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Seferberliği Eylem Planı" kapsamında düzenlenen toplantıda kampanyanın tanıtımı yapılırken, bağış yapan kurumlar ve bağış miktarları da açıklandı. 

Otel Basri'de düzenlenen toplantıda konuşan Balıkesir Orman Bölge Müdürü Tuncay Güçlükan, Balıkesir'in özel ağaçlandırma alanında Türkiye'de birinci olduğunu, Bandırma, Gönen ve Manyas çevresinde özel ağaçlandırma alanlarına daha çok rastlandığını söyledi. Balıkesir'deki ağaçlandırma çalışmalarıyla ilgili faaliyetlerin Bakanlığın 5 yıllık eylem planı dahilinde olacağını, kampanyayla ilgili olarak akıllarda soru işareti kalmamasını gerektiğini belirten Güçlükan, "Bir işadamının yapacağı yardım yine o ilde ağaç olarak değerlendirilecek. Hatta, bağışta bulunan kişi ya da kurumun adı da ormana verilecektir" dedi. 

Ağaçlandırma seferberliği kampanyasının ilk olarak merkez Kabakdere köyünde başlatılacağı, burada köy halkının gelir elde etmesini sağlamak amacıyla fıstık çamı türünde ağaçların tercih edileceği bildirildi. Cep telefonlarından sms ile 1923'e kısa mesaj 5 YTL.'lik bağışların da yapılabileceği, bundan başka Ziraat Bankası Emek Şubesi'ndeki 19923 nolu hesaba da para yatırılarak ağaçlandırma kampanyasına destek verilebileceği hatırlatıldı. törende konuşan Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu, dünyada doğal denge her geçen gün bozulurken, Türkiye'de ise bu tür kampanyalar sayesinde yeşil alanların arttığını söyledi. Vali Hatipoğlu, "İlimizin yarıya yakın kısmı ormanlar ile kaplı. Kalan çıplak alanları da bu kampanya ile ağaçlandıracağız. Dünyada doğal denge her geçen gün bozulurken, Türkiye'de yeşil alan artıyor. Balıkesir ise ağaçla kaplı alanları bakımından 81 il içinde 5. sıradadır. Bu kampanyaya bağışlarıyla destek olan kurum ve kuruluşlara gösterdikleri hassasiyetten dolayı teşekkür ederim" dedi. 

Balıkesir'deki ağaçlandırma seferberliği kampanyasına, İl Genel Meclisi'nden (İGM) 150 bin YTL., Balıkesir Ticaret Odası'nın (BTO) 25 bin YTL., Kastamonu Entegre şirketinin 15 bin YTL., Balıkesir Elektromekanik Sanayi Tesisleri'nin (BEST) 5 bin YTL. bağışta bulundukları bildirildi. Kampanyanın tanıtım toplantısı, konuşmaların ardından verilen yemek ile sona erdi. Toplantıya, Vali Selahattin Hatipoğlu, Garnizon Komutanlığı'ndan yetkili subay, İGM Başkanı Mehmet Akif Okur, Orman Bölge Müdürü Tuncay Güçlükan, Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Yavuz ile bazı daire müdürleri ve davetliler katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2008 Cumartesi 17:34:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
çelik sondaj IP: 88.244.14.xxx Tarih : 14.01.2008 01:03:53

ağaçlandırma seferberliği ile ilgili bilgilendirilmiş olsa idik bizde firma olarak katılmak isterdik. umarım bu bir başlangıç olur.