3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Balıkesir'de bayram hazırlığı

Balıkesir'de bayram hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor. Yarım gün mesai yapan bankalarda uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar, bayram öncesinde tatlıcılardan ayakkabı boyacılarına kadar her yere yetişmeye çabalıyor. 

Balıkesir'de haftasonu başlayan bayram hazırlıkları bugün de tüm hızıyla devam ediyor. Sabah erken saatlerde şehrin işlek caddelerine akın eden vatandaşlar, yarım gün mesai yapan bankalarda uzun kuyruklar oluşturdu. Şehir merkezinde artan alışveriş kalabalığı ile birlikte trafikte de yoğunluk yaşandı. Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı trafik birimleri park yasağı bulunan yerlere park eden araçlara cezai işlem uyguladı. 

Öte yandan Ramazan ayı boyunca sahur vaktinde sokaklarda gezerek vatandaşları uyandıran davulcular bayram öncesinde bahşiş toplamaya çıktı. Davullarını çalarak sokak sokak gezen davulcular, bir sonraki bayramı iple çektiklerini belirtti. Ramazan Bayramı süresince misafirlerine tatlı ikram etmeyi düşünenler tatlıcılara ve şekercilere akın etti. İşlerinden memnun olan tatlıcılar, en çok baklava ve tulumba tatlısının tercih edildiğini belirtti. Ayakkabılarına bayram öncesinde bakım yaptırmak isteyenler ise boyacılara akın etti.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2008 Pazartesi 16:42:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?