6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Balıkesir'de bayram kutlaması

Cumhuriyetin 83. kuruluş yıldönümü, Balıkesir'de büyük bir coşkuyla kutlanıyor. Valilik tarafından hazırlanan resmi kutlama programında yer alan, "Cumhuriyet'e ve Ata'ya Saygı Yürüyüşü" çok geniş bir katılımla gerçekleşti. 

Anafartalar Caddesi'nde Kuva-yi Milliye Müzesi önünde başlayan yürüyüş, Atatürk Anıtı'nda sona erdi. Vali Selahattin Hatipoğlu, Garnizon Komutanı Tümgeneral Adem Huduti, Belediye Başkanı Sabri Uğur, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Karayiğit, 9. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şanver, BAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Hacıoğlu, Millitvekilleri İsmail Özgün, Edip Uğur ve Orhan Sür, İGM Başkanı Mehmet Akif Okur, AK Parti İl Başkanı Zekai Kafaoğlu'nun protokolde yer aldığı yürüyüşe diğer askeri ve sivil erkan ile çok sayıda öğrenci ve vatandaşlar katıldı. Kortejindeki subayların eş ve çocuklarıyla beraber katıldığı yürüyüşte renkli görüntüler yaşandı. Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı yürüyüş, protokolün bulunduğu kortejin başının anıta ulaşmasına rağmen geride kalan kısım yaklaşık yarım saat sonra Anıta ulaştıktan sonra çelenk sunma törenine geçildi. 

Atatürk Anıtı'ndaki törenin ardından Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın Türkiye'de 2 adet ana jet üssü bulunan tek il olma özelliğine sahip Balıkesir'in Türk havacılığına ilgisi ve katkısı anısına yaptırılan anı uçağı Vali Selahattin Hatipoğlu tarafından açıldı. Balıkesir Belediyesi ve 9. Ana Jet Üs Komutanlığı'nın işbirliğiyle hazırlanan anı uçağında Balıkesir Ana Jet Üssü'nde konuşlu bulunan 191. Filo (Kobra) ve 192. Filo'nun (Kaplanlar) simgeleri kobra ve kaplan ile Türk bayrağı resmedildi. Bu çalışmayı gerçekleştiren 25 yaşındaki genç ve güzel ressam Evrim Uyar, törenin ilgi odağı oldu. Anı uçağın açılış kurdelesini Vali Hatipoğlu, Garnizon Komutanı Tümgeneral Adem Huduti, Belediye Başkanı Sabri Uğur, 9. Ana Jest Üs Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şanver ve ressam Evrim Uyar birlikte kesti. 10 gün boyunca gece-gündüz çalışarak eseri yaptığını belirten Evrim Uyar, 3 yıldır özel boyama yaptığını söyledi. İstanbul'da çalışan genç ressam, daha önce de Balıkesir Ana Jet Üssü'nde bir başka anı uçağını boyadı. Bu referansıyla ikinci uçak işi verilen Uyar, belediye ve üs komutanlığının talebi üzerine Balıkesir'e geldi. F-104 model uçağın üzerine özel tasarlanmış kobra ve kaplan simgelerini resimleyen Evrim Uyar, "Kaplan ve kobraları özel olarak tasarladım. 191 Kobra Filo ve 192 Kaplan Filo özel olarak tasarlanıp uygulandı. Teknik tamamen bildiğimiz resim tekniği, geleneksel yöntemlerle çiziyorum. Air braş denen boyama yöntemiyle boyuyorum, üzerine de vernik atıldıktan sonra bu görüntü ortaya çıktı. Çok memnun kaldıklarını söylediler. Bu uçak Türkiye'de bir ilk. Kamusal alanda bu tip bir çalışma ilk defa yapılıyor. O bakımdan da ayrı bir gurur kaynağı olduğunu düşünüyorum" dedi. 

Protokol, açılış töreninin ardından inceledikleri ve bilgi aldıkları anı uçağı önünde bir hatıra fotoğrafı çekilirken, 9. Ana Jet Üs Komutanı Tugeneral Mehmet Şanver, eşiyle beraber güzel ressam Evrim Uyar ile anı uçağı önünde anı fotoğrafı çekildi. 

Balıkesir'de büyük bir coşkuya sahne olan cumhuriyet kutlamaları, yürüyüş ve anıttaki törenlerin ardından gerçekleşen, "Cumhuriyet" konulu panellerle devam etti. Cumhuriyetin 83. yıldönümü kutlamaları kapsamında Garnizon Komutanlığı'nın bünyesindeki subaylardan oluşan Balıkesir Garnizon Komutanlığı Bölge Bandosu da kent merkezinde bir açık hava konseri verdi. Özmerkez önünde konuşlanan orkestra elemanları repertuardaki birbirinden güzel marş ve şarkılarla vatandaşların ilgi odağı oldu. Son derece başarılı bir performans sergileyen askeri bando, vatandaşlar tarafından alkışlandı. Balıkesir'deki cumhuriyet kutlamaları çeşitli etkinliklerle devam ediyor.
iha
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2006 Cumartesi 21:00:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?