3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Balıkesir'de 'Dostluk Piramidi' projesi

Avrupa Birliği tarafından desteklenen "Dostluk Piramidi" projesi için Balıkesir'e gelen 28 yabancı öğrenci, Atatürk Parkı'na kurulan piramidi kendi kültürlerine göre şekillendiriyor. 

Letonya, Almanya ve İngiltere'den gelen öğrenciler bugün sabah saatlerinde Atatürk Parkı'nda bir araya geldi. BAÜ Uluslararası İlişkileri Biriminde Gençlik Koordinatörü Yrd.Doç.Dr. Fahri Çakı, "Bu bir gençlik değişimi projesi. Katılımcı gençler, bir piramit inşa etti. Piramidin 4 yüzeyi her bir ülkeye ait olacak. Kendi ülkelerindeki kültürlerindeki motifleri resim olarak yapacaklar. Bu ülkelerin öğrencileri arasında bir dostluk köprüsü kurmak istiyoruz. Proje 31 Ağustos'a kadar devam edecek. Avrupa Birliği Komisyonu tarafından finanse edilen projemize katkıları bulunan Balıkesir Belediyesi'ne teşekkür ederim" dedi. 

Rehberlik Merkezi Müdürü Erhan Adilay ise, projeyi gerçekleştirmekten mutluluk duyduklarını, bu tarz gençlik projelerinin devamı için çabaladıklarını belirtti.
Balıkesir'e gelerek dostluk piramidi projesine katılan öğrenci grubunu temsilen görüşlerini bildiren Letonyalı 20 yaşındaki Ance Buzoverova Türkiye'yi çok beğendiğini belirtti. Ance, "Bu benim Türkiye'de ilk bulunuşum. Burada olmaktan çok memnunum. İklim ve insanları çok güzel. Herkes dostça davranıyor." dedi. 

31 Ağustos'a kadar sürecek proje için bugün piramidi boyamaya başlayan öğrenciler, Atatürk Parkı'ndaki havuz yanında top oynayarak eğlendi. Bir yandan eğlenen bir yandan da piramitte çalışan öğrenciler öğrendikleri ilk Türkçe kelimelerle "Merhaba Türkiye" demeyi ihmal etmedi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2008 Pazartesi 15:14:28
Güncelleme :25 Ağustos 2008 Pazartesi 15:18:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?