3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Balıkesir'de 'Hasat Bayramı'

Balıkesir'in Şamlı beldesinde 'Hasat Bayramı', ekili buğdayın tarladan toplanmasıyla kutlandı. İl Tarım Müdürü Rüknettin Ceyhun, buğday tarlasına girerken paçalarını çorabın içine sokarak kene tehlikesine karşı önlem aldı. 

Balıkesir Tarım Müdürlüğü, hasat bayramını bu yıl Şamlı beldesinde kutladı. İl Tarım Müdürü Rüknettin Ceyhun'un da katıldığı hasat bayramında, üreticinin tarladaki mahsulü temsili olarak toplandı. Şamlı'daki etkinliğe Belde Belediye Başkanı Şefik Eröz ve köylüler de katıldı. Köylülerle sohbet eden Rüknettin Ceyhun, süneyle mücadelenin önemli olduğunu vurgularken, anız yakımında dikkatli davranmaları gerektiğini, bu konuda hassasiyet gösteren köylülere teşekkür etti. Belediye Başkanı Eröz, 20 bin dönüm ekili alanın olduğunu, ancak Şamlı bölgesinde beklenen rekoltenin oluşmadığını bildirdi. 

İl Tarım Müdürü Ceyhun, hasadın toplanması için gittikleri buğday tarlasında kene tehlikesine karşı önlem aldı. Pantolonun paçalarını çorabına sokan Ceyhun, keneye karşı tedbirli olacaklarını belirtti. Ceyhun, "Keneyle mücadelemizi yaptık. 400 bin büyükbaş, 800 bin küçükbaş hayvana birinci müdahalemizi yaptık. Bölgemizde keneyle ilgili vakalar olmuştur ama hiçbiri ölümle sonuçlanmamıştır. Bu öldürücü kene mi, değil mi? Onu İl Sağlık Müdürlüğü ve hastane kayıtları tutuyor. Şimdiye kadar bize herhangi bir ölümle ilgili veya zehirli keneyle ilgili bulgu gelmedi. Biz tedbirimizi alıyoruz. Ben de arazide ayaklarımı çoraplarımın içerisine koydum. Tedbirli olmak lazım. Anında tedbir alınmazsa sıkıntı olabilir" dedi. 

Çiftçilere de kene tehlikesine karşı korunmalarını tavsiye eden Ceyhun, "Çiftçilerimizin de çıplak ayakla araziye gitmemeleri, paçalarını çoraplarının içine koymaları, şüpheli hallerde kendileri müdahale etmeyip, en yakın sağlık kuruluşuna giderek bir hekim nezaretinde bu işleri yapmaları lazım" diye konuştu. 

Hasat bayramı etkinliği, tarladaki hasadın ardından belde meydanında okunan duayla sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2008 Salı 16:19:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?