7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Balıkesir’de ilk domuz gribi vakası

BALIKESİR’DE İLK DOMUZ GRİBİ VAKASI EDREMİT’TE ÇIKTI

Balıkesir’de ilk domuz gribi vakası Edremit’te görüldü.

Kurban Bayramı’ndan bugüne kadar Devlet Hastanesi’ne yüksek ateş ve soğuk algınlığından yatırılan toplam 16 kişiden 3 kişisinin alınan kan örneklerinde domuz gribi olarak bilinen H1N1 virüsü pozitif çıktığı ileri sürüldü.

En son dün 5 kişinin yatırıldığı 13 kişinin ise kan örneklerinin henüz sonuçlarının gelmediği kaydedildi. Hastanede domuz gribine rastlanılması üzerine hastane ikinci katında bulunan İntaniye Servisi’nde giriş ve çıkışlar yasaklandı. Virüs tespit edilen 3 kişiden ise bir kişinin durumunun ağır olduğu öğrenildi. Yatırılan kişiler arasında bir eczacı kalfası ile bir genel müdürün olduğu söyleniyor.

Kimsenin sokulmadığı katın girişine ise güvenlik görevlisi yerleştirilirken, görev yapan doktor, servis hemşire ve görevlilerinde maske takıp özel kıyafetlerle içeri girdikleri görüldü.

Bu arada hastanede ilk kez domuz gribi olayının yaşanması nedeniyle doktor ve personel arasında panik yaşandı. Hastane çalışanlarının tedirginliği sürerken, çoğu kişinin ise tedbir amaçlı bağışıklık sistemini güçlendirici ilaçlar almaya başlandığı ifade edildi.

BALIKESİR’DE İLK DOMUZ GRİBİ VAKASI EDREMİT’TE ÇIKTI
İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2009 Perşembe 17:00:05
Güncelleme :3 Aralık 2009 Perşembe 17:13:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?