3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Balıkesir'de orman yangını

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde çıkan yangında yaklaşık 30 hektar ormanlık alanın yandığı bildirildi.


Edinilen bilgiye göre, akşam saatlerinde başlayan yangının Dursunbey'in Mezitler ve Kireç köyleri arasındaki 3 ayrı bölgede çıktığı, görgü tanıklarının ifadesine dayandırılan bilgilere göre ise yangının tren geçişi sırasında raylarda meydana gelen sürtünmeden kaynaklanan kıvılcımların kuru otları tutuşturması neticesinde çıktığı ve rüzgarın da etkisiyle alevlerin ormana sıçradığı belirtildi.

Yangının hemen ardından Balıkesir Orman Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Aslan bölgeye gitti Büyüyen yangına 2 helikopter ile çevre il ve ilçelerden çok sayıda arazöz ve dozerlerle müdahale edildiği, yaklaşık 4 saat süren yangının saat 21.00 sıralarında kontrol altına alındığı bildirildi. Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, şu ana kadar yaklaşık 30 hektar ormanlık alanın yangın sebebiyle tamamen küle döndüğü öğrenildi. Bölgede paniğe yol açan yangına Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü ile Dursunbey, Kepsut, Bigadiç, Bandırma orman işletmeleri, Balıkesir Belediyesi itfaiye müdürlüğü, İzmir, Manisa
Akhisar, Bursa Kemalpaşa'dan arasözler ve iş makineleri ile müdahale edildi. Yetkililer, yangının kesin çıkış sebebi ile hasar tespitiyle ilgili çalışmaların devam ettiğini, soğutma ve söndürme çalışmalarının da aralıksız sürdüğünü bildirdi.

..
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2008 Çarşamba 22:53:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?