3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Balıkesir'de orman yangını

Balıkesir'e 10 kilometre uzaklıktaki mesire alanı Değirmenboğazı mevkiinde çıkan orman yangınının kontrol altına alındığı ve yangında yaklaşık 5 hektarlık alanın zarar gördüğü bildirildi.

Balıkesir Orman Bölge Müdürü Recep Ateş, bir tarlada başlayarak Değirmenboğazı orman alanına sıçrayan yangının 1 saatlik çalışma sonucunda kontrol altına alındığını söyledi.

Yangında yaklaşık 5 hektarlık çam ormanının zarar gördüğünü belirten Ateş, bilinçli ve anında müdahale sonucu Balıkesir'in akciğeri olarak bilinen Değirmenboğazı'ndaki ormanlık alanın kurtarıldığını bildirdi.

İzmir'den istenen yangın söndürme helikopterinin geri gönderildiğini ifade eden Ateş, şunları kaydetti:

“Yangının, Değirmenboğazı'nın yanında, içinde çiftlik evinin de bulunduğu tarladaki bilinçsiz anız yakılmasından başladığını düşünüyoruz. Jandarma, yangının çıkış nedeniyle ilgili soruşturmayı sürdürüyor. Çok sıcak ve rüzgarlı günler yaşıyoruz. Vatandaşlarımız orman yangınlarına karşı çok duyarlı olmalı. Ormana yakın bölgelerde kesinlikle anız yakılmamalı, yanık halde sigara atmamalı. Ormanlarda duman gören vatandaşlar, hemen Alo 177'yi arayarak haber vermeli.”

AA
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2008 Çarşamba 21:27:15
Güncelleme :2 Temmuz 2008 Çarşamba 21:34:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?