6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Balıkesir'de şehit cenazesi

Bingöl'ün Adalık İlçesi'ndeki Çeliktepe Üst Tabyası'nda nöbet tutarken üzerine yıldırım düşmesi sonucu şehit olan piyade er Halil İbrahim Karakaya (20), memleketi olan Balıkesir'in Sındırgı İlçesi'nde düzenlenen askeri törenin ardından Kınık Köyü'nde toprağa verildi. 

Bingöl 49. Motorlu Piyade Tugayı 17. Piyade Alayı 7. Piyade Tugayı'nda askerlik yapan er Halil İbrahim Karakaya, 12 Ekim 2006 tarihinde Çeliktepe Üst Tabyası'nda nöbet tutarken yıldırım düşmesi sonucu şehit olmuştu. Şehit erin cenazesi, memleketi Sındırgı'da Şerif Paşa Camisi'nde düzenlenen askeri törenin ardından baba toprağı olan Kınık Köyü'nde toprağa verildi. Şehidin köydeki ailesi cenazeyi görünce fenalık geçirdi. Ailenin feryatları yürek dağlarken, acıya dayanamayan şehidin annesi Kadriye Karakaya sinir krizi geçirdi, Zehra isimli küçük kız kardeş de kendinden geçerek bayıldı. 

Sındırgı'daki şehit cenazesine Balıkesir Vali Yardımcısı Kadim Doğan, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Alaattin Katı, Sındırgı Kaymakamı İdris Akbıyık, Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Sındırgı Cumhuriyet Başsavcısı Rıfat Sarı, askeri ve sivil erkan ile şehidin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. 5 çocuklu ailenin en büyüğü olan şehit er Karakaya'nın bekar olduğu bildirildi. 

Nöbet sırasında düşen yıldırımda 1'i ağır 2 asker de yaralanmıştı.
iha
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2006 Cuma 22:33:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?