6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Balıkesir'de soba faciası!

Balıkesir'de, sobadan çıkan yangına çocuklarıyla birlikte uyurken yakalanan anne ve 5 yaşındaki oğlu son anda kurtulurken, yoğun dumanda aramalara rağmen bulunamayan 2 buçuk yaşındaki Gürkan ise yanarak öldü.

Edinilen bilgiye göre, Kuvayi Milliye Mahallesi Selvi Sokak'ta, 3 katlı bir binanın bodrum katında ikamet eden K. ailesinin evinde bu sabah saat 10.00 sıralarında yangın çıktı. Anne Nursel K. ile çocukları Gökhan (5) ve Gürkan (3) evde uyurken aşırı ısınan soba eşyaları tutuşturdu. Alevleri fark eden küçük Gökhan annesini uyandırdı.

Gökhan ile annesi panik halinde dışarı çıkarken, koltukta yorganın altında uyuyan minik Gürkan ise içeride kaldı. Dışarıda diğer çocuğunu arayan anne seslenmesine rağmen cevap alamayınca tekrar eve girmek istedi ancak alevler izin vermedi. Üst kattaki anneanne ve dedesi de kayıp çocuğu bulmak için çaba gösterdi.

Yoğun duman altında yapılan aramalar sonuç vermezken, anne Nursel K. (24), 5 yaşındaki oğlu Gökhan K. ve anneanne Fatma Kurtoğlu (45) soludukları dumandan zehirlendi. Şoka giren Gökhan'ı polisler kucaklarken, çocukla birlikte sinir krizi geçiren anne ve anneanneye ambulansta oksijen verildi. Daha sonra hastaneye kaldırılan 1'i çocuk 3 kişi müşahede altına alındı.

Yangın sırasında işte olan baba İsmail K., evine geldiğinde büyük bir şok yaşadı. Bir çocuğunun öldüğü haberi verilemeyen babayı polis müdürleri sakinleştirmeye çalıştı. Olayı haber alan Vali Selahattin Hatipoğlu, yangın mahalline gelerek Emniyet Müdür Vekili Ümit Demirkıran'dan bilgi aldı. Yanan evi inceleyen Vali Hatipoğlu, ölen çocuğun babasına başsağlığı diledi.

Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu, yılın ilk gününde yaşanan olaydan büyük bir üzüntü duyduğunu söyledi. Vali Hatipoğlu, kış şartları içinde tüm vatandaşlardan çok daha dikkatli ve tedbirli olmalarını istediğini belirtirken, aileye valilik imkanları çerçevesinde gerekli yardımların yapılacağını bildirdi.

Baba İsmail K.'nin pimapen bayiinde asgari ücretli işçi olarak çalıştığı öğrenildi. Öte yandan, yangını gören komşuları Nursel K.'nin iki çocuğuyla birlikte evde olduğunu, dumanları görünce hemen itfaiyeyi aradıklarını söyledi. İtfaiye Müdürü Fikret Tezcan, yangın ihbarının 10.55'te geldiğini, olay yerine 4 dakikada intikal ederek gerekli müdahaleyi yaptıklarını söyledi.

Evin salonundaki sobanın aşırı derecede yanmasından dolayı eşyaların tutuştuğu, pencerelerin patladığı, yangının evin sadece sobalı odasında başlayıp söndürüldüğü bildirildi.

Cumhuriyet savcısının olay yerinde yaptığı incelemenin ardından, minik Gürkan'ın cenazesi otopsi için hastaneye kaldırıldı. Savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2009 Cuma 16:41:38
Güncelleme :2 Ocak 2009 Cuma 16:46:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?