3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Balıkesir'de su kesintisi

Balıkesir'de, dün gece yarısı ana su kanalının patlaması sonucu çok sayıda ev susuz kaldı. Soma Caddesi'ndeki olaya müdahale eden itfaiye su arıza ekipleri patlamayı kontrol altına alırken, arızanın 4 gün içinde giderileceği bildirildi. Olay sebebiyle 7 evi su bastığı, tahliye ve hasar tespitlerinin sürdüğü bildirildi. 

Sütlüce Mahallesi'ndeki olayda, bu bölgedeki D2 numaralı su deposundan çıkarak, Anafartalar Caddesi, Zağanos Paşa Camii yanından Eski Edremit Caddesi ile Çay deresinin güney bölgelerine su taşıyan binlik ana su isale hattının, Soma Caddesi üzerindeki TEDAŞ trafosunun yakınındaki bölümü patladı. 2001 yılında tamamlanarak hizmete alınan isale hattında, dün gece saat 00:15 sıralarında meydana gelen olaya itfaiye ve su-kanal arıza ekipleri müdahale etti. Kısa sürede kontrol altına alınan olayda, patlama sebebiyle bölgedeki evlerin suları kesildi. Çok sayıda evde su sıkıntısı yaşanırken, 5 saat süren kesintinin ardından saat 05.00 sıralarında Bahçelievler-Hasan Basri Çantay Mahallelerine su taşıyan hattan besleme yapılarak, düşük basınçlı su verildiği bildirildi. Konuyla ilgili bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı Metin Ermiş, Bahçelievler Mahallesi'ndeki Kaptan Siteleri bölgesi ile Hasan Basri Çantay Mahallesi'nin Karatepe mevkii ve bu mahallelerdeki yüksek binaların üst katlarına suyun ulaşmayabileceğini söyledi. 

Olayın tamamen kontrol altına alındığını belirten Metin Ermiş, "Kasaplar Mahallesi'nde, İzmir Yolu ile Özer, Köprü ve Karanfil sokaklarda toplam 7 evi su bastı. Ekiplerimiz, ilk ihbarın ardından hızla olaya müdahale etmiş ve bu evlerde su tahliyesi ile hasar tespit çalışmalarına başlamıştır" dedi. 

Arızanın onarımı için gerekli çalışmalara başlandığını kaydeden Metin Ermiş, azami 4 gün içerisinde, arızanın tamamen giderileceğini ve bu hattan etkilenen semtlere su verilmesi konusunda durumun normale döneceğini bildirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2008 Pazartesi 14:06:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?