3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Balıkesir'de şüpheli araç paniği

Balıkesir'de, bir askeri tesis yakınında bırakılıp sürücüsünün kaçarak uzaklaştığı belirtilen beyaz renkli otomobil bomba yüklü olabileceği şüphesiyle paniğe sebep oldu. 

Olay, bugün saat 11.00 sıralarındaki Balıkesir şehir merkezinde bulunan Eski Kepsut Yolu üzerindeki askeri birlik önünde meydana geldi. Milli Savunma Bakanlığı'na bağlı Balıkesir İnşaat Emlak ve Nato Enfrastrüktür Bölge Başkanlığı'nın bulunduğu park edilmesi kesinlikle yasak olan cadde üzerinde bir aracın bırakıldığı ve sürücüsünün de koşarak olay yerinden uzaklaştığı bildirildi. Askeri birlikten yapılan ihbar üzerine emniyet birimleri alarma geçirilirken, olay yerine çok sayıda polis sevk edildi. 

Askeriyenin bulunduğu ana yol güvenlik şeridiyle çevrilerek trafiğe kapatıldı. Bölgede adeta kuş uçurtulmazken, güvenlik önlemlerinin ardından olay yerine gelen TEM Şube'ye bağlı bomba uzmanları bir süre değerlendirmede bulunduktan sonra araca müdahale etti. Camı kırılarak kapısı açılan 10 U 0708 plakalı 1989 model beyaz renkli şahin marka aracın içi didik didik arandı. Yapılan detaylı kontroller neticesinde şüpheli bir duruma rastlanmazken, olay yerine aracın götürülmesi için çekici istendi. Bu sırada gelen bir şahıs aracın kendisine ait olduğunu söyleyince polisler tarafından gözaltına alındı. İsminin F.Y. olduğu öğrenilen sürücü birden ne olduğunu anlayamazken, kardeşi trafik kazası geçirdiği için telaşlı olduğunu, bu yüzden otosunu bıraktıktan sonra telaşla uzaklaştığını söyledi. Garnizon Komutanlığı nöbetçi subayı da olay yerinde çalışmaları izlerken, Garnizon Komutanı'na gelişmelerle ilgili bilgi verildi. Kendiliğinden ortaya çıkan sürücü F.Y., polisler tarafından üzeri arandıktan sonra sorguya çekildi. Bomba yüklü olabileceği şüphesiyle paniğe sebep olan beyaz renkli şahin marka aracın boş çıkması askeri yetkilileri ve polisleri rahatlattı.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2008 Salı 15:02:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?