3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Balıkesir'de turizm kongresi

Turizm Bölgesi kapsamına alınan Balıkesir'in Erdek ve Marmara ilçeleriyle, Ocaklar ve Avşa belediyelerinin biraraya gelerek oluşturduğu 'Turizm Altyapı Birliği' ilk kongresini yaptı.


Turizm Bölgesi kapsamına alınan Erdek, Ocaklar, Marmara ve Avşa'da turizmin kalkınması, proje ve sorunlara çözüm üretmek amacıyla 'Balıkesir Marmara Güneyi Adalar Kültür Turizm Koruma ve Gelişim Turizm Altyapı Hizmet Birliği' kuruldu. Birlik ilk kongresini Erdek Öğretmenevi'nde gerçekleştirdi.

Yapılan kongrede Erdek Kaymakamı Cemil Aksak, birlik başkanlığına seçilirken birlik encümen üyeliklerine Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Ocaklar Belediye Başkanı Hüseyin Durak, Marmara Belediye Başkanı Cem Kırık ve Avşa Belediye Başkanı Cevdet Çağlar seçildiler. Birliğin kanunen kurulması gerektiğini belirterek birlik hakkında bilgi veren Erdek Kaymakamı CemilAksak, "Erdek ve bölgesi Turizm Bölgesi kapsamına alındığı için bu birliğin kanunen kurulması gerekiyordu.

4 belediye bir araya gelerek bu birlik kuruldu. Birliğin kuruluş amacı ve görevinin kısaca özetleyecek olursak, kurulan birlik turizm üstyapı, altyapı ve turizmi kalkındırmak amacıyla proje üretecek ve yaşanan sorunların çözümüne dönükte çalışmalar yapacak. Birliğimizin bölgemiz için hayırlı çalışmalar yapacağına inanıyorum" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2008 Cuma 21:11:02
Güncelleme :18 Ocak 2008 Cuma 21:20:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?