3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Balıkesir'de yangın paniği

Balıkesir'de 5 katlı bir binanın son katındaki dairede çıkan yangın büyük paniğe neden oldu. 

Olay, Adnan Menderes Mahallesi Din Görevlileri Sitesi C Blok'taki 5. katta ikamet eden Zağnos Paşa Camii'nde müezzinlik yapan din görevlisi Bahtınur Çakan'ın evinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, saat 15.00 sıralarında çıkan yangınla ilgili komşuların ihbarı üzerine harekete geçen polis ve itfaiye ekipleri, kısa sürede olay yerine giderek apartmanın diğer dairelerinde oturan vatandaşları tahliye edip yangına müdahale ettiler. Yangın, itfaiye görevlilerinin zamanında müdahalesi ile kısa sürede kontrol altına alındı. Ev sahibinin mutfakta bulunduğu sırada yatak odasında elektrikli sobanın çalıştığı, yangının bu sobadan veya elektrik kontağından çıktığı ileri sürüldü. Büyük çapta maddi hasar oluşan yangında doğalgaz hattının zarar görmemesi büyük bir tehlikeyi önledi. 

Öte yandan, yangına müdahale eden itfaiye ekiplerinin binanın en üst katındaki dairenin balkonunda sergiledikleri rahat hareketler dikkat çekti. Korkusuzca balkon demirlerinden sarkan itfaiye görevlisi, yanmaz yeleğini ve oksijen tüpünü merdivenden boşluğundan uzatan arkadaşından alıp tekrar balkona döndü. 

Soğukkanlı itfaiyeci, penceresinden dumanlar çıkan evin balkonunda yeleği kuşandıktan sonra içeriye girip yangına müdahale etti. Bu arada, evden aşağı atılan yanan eşyaları, aynı binada oturan bir başka vatandaş alıp bahçedeki karların üzerinde söndürmeye çalıştı. 

Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2008 Çarşamba 18:50:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?