3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Balıkesir'de yerel yönetimler

Balıkesir Belediyesi, Bigadiç Caddesi üzerindeki bordür, tretuvar ve asfalt yenileme çalışmalarını tamamlayarak Demirciler Caddesi ve Altay Caddesi'ndeki çalışmalarına hız verdi. 

Doğumevi önündeki Bigadiç Caddesinde gerçekleştirilen bordür, tretuvar ve asfalt yenileme çalışmalarını tamamlayan Belediye Fen İşleri ekipleri, pazartesi günü Altay ve Demirciler Caddeleri ile bu yollara bağlanan sokaklarda çalışmaya başladı. Altay Caddesi'nin, Muharrem Hasbi Koray Lisesi'nden Çay deresine kadar olan bölümü ile Bağlar sokağı köprüsü arasında kalan bölgede, dereye paralel yolları da kapsayan yerlerde, bordür ve tretuvarlar yenilenirken, yol zeminlerinin de gövde asfaltı ile kaplanacağı bildirildi. 

Konuyla ilgili bilgi veren Belediye Fen İşleri Müdür Nazım Ergelen, Altay ve Demirciler caddeleri ile bu yollara bağlanan sokaklarda yürütülecek olan yol yenileme çalışmaları sırasında, iş makinelerine yaklaşılmasının, can ve mal güvenliği bakımından tehlikeli olduğunu söyledi. Vasıf Çınar Caddesi üzerindeki Doğumevi Kavşağı'ndan, Dinkçiler Mahallesi çıkışına kadar yaklaşık 200 metre uzunluğunda olan Bigadiç Caddesi'nde zemin ve kot seviye tesviyesi ile bordür, tretuvar ve zemin yenileme çalışmalarının tamamlandığı bildirildi. Fen İşleri Müdürü Nazım Ergelen, önceki gün biten çalışmalar kapsamında, Salı Pazarı civarındaki köy minibüsleri garajı ile çevredeki taksi durakları, şehir içi otobüslerine ait durak cepleri ve sinyalizasyon sistemlerinin yeniden düzenlendiğini söyledi. Ayrıca, Anafartalar Caddesi uzantısındaki Sarıkap Kasabı'nın karşısında bulunan tescilli tarihi bir çeşmenin ortaya çıkarılması için de özel bir çalışma yapıldığı kaydedildi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2008 Salı 12:54:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?