3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Balıkesir'de yerel yönetimler

Balıkesir Belediyesi, İzmir yolundaki bölünmüş duble yol çalışması sebebiyle kesilmesi gereken yetişmiş ağaçları söküp şehir merkezinde yeni oluşturulacak yeşil alanlara dikiyor. 

Balıkesir-İzmir Karayolu'nun yarım kalan bölünmüş (duble) yol çalışmaları nedeniyle kesilmesi gereken yetişmiş ağaçlar, Belediye ekipleri tarafından yerlerinden sökülüp, eski hurdacılar sitesinin bulunduğu alana dikiliyor. Belediye Fen İşleri ve Park ve Bahçeler Müdürlükleri ekipleri tarafından, Balıkesir-İzmir karayolunun genişletilecek olan bölümlerindeki mevcut ağaçlar özel ağaç sökme makinesiyle kökleriyle birlikte sökülerek alınıyor ve yeni yerlerine transfer ediliyor. Bu yetişkin ağaçlarla, yeni bir ağaçlık alan oluşturuluyor. Belediye Fen İşleri Müdürü Nazım Ergelen, "Karayolları, yol yapım çalışmalarına başlayacaklarını, yolun genişletilecek olan bölümlerinde kesilmesi planlanan ağaçları sökebileceğimizi bildirdiler. Biz de, Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleriyle birlikte, duble yolun geçeceği güzergah üzerindeki ağaçların yetişmiş olanlarını, Bursa Büyükşehir Belediyesi`nden kiraladığımız özel ağaç sökme makinesiyle köklerine zarar vermeden alıyoruz ve Ağır Sanayi Bölgesindeki eski hurdacıların bulunduğu alanda değerlendiriyoruz" dedi. 

Balıkesir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Zerrin Ağyar, bir haftalığına kiralanan ağaç sökme makinesinin belli ebattaki ağaçları transfer edilebildiğini, bunun dışındaki yetişkin farklı ağaçların sökülüp transfer edilemediğini kaydetti. Kent merkezinde yeni bir yeşil alan oluşturacaklarını kaydeden Ağyar, "Duble yolun geçeceği güzergah üzerinde cins ve yaş olarak çok farklı ağaçlar var. Biz ancak makinenin çalışabileceği büyüklükteki ağaçları transfer edebiliyoruz. Küçük ve gelişmemiş ağaçları elemek durumunda kaldık. Ama, çalışmalar sırasında, yaşları ortalama 10 ile 15 arasında değişen çoğunluğu selvi olan bütün ağaçları sökerek kent içinde yeni bir yeşil alan oluşturmak için kullanacağız" dedi.

.
Yayın Tarihi : 23 Mart 2008 Pazar 16:30:46
Güncelleme :23 Mart 2008 Pazar 16:34:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?