3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Balıkesir'deki derici cinayeti

Balıkesir'de, yaklaşık 5 ay önce meydana gelen olayda deri ticareti yapan Verimli kardeşlerin işyerinde uğradıkları ve 1 kişinin ölümü, 1 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan olayın şüphelisi olarak yakalanan 6 kişiden 4'ü tutuklandı.

 


Balıkesir Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Asayiş Şube Müdürlüğü'nce yürütülen soruşturma kapsamında yapılan çalışmalar neticesinde, açık kimlikleri tespit edilen şüphelilerle ilgili mahkeme kararıyla yapılan aramalar neticesinde, İstanbul'da ikamet eden ve tetikçilik yapması için Balıkesir'e getirildiği bildirilen İ.İ.M. (25), önceki gece İstanbul'da yakalandı. Olayla ilgili A.B. (27), H.B. (34), M.K. (31), O.G.S. (23) ve V.B. (29) isimli toplam 6 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Bugün öğle saatlerinde adli makamlara sevk edilen zanlılardan İ.İ.M., H.B., A.B. ve M.K. isimli şahıslar çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Balıkesir Cezaevi'ne konuldu. Olayla ilgisi bulunmadığı belirlenen V.B. ve O.G.S. ise savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Tutuklanan şahıslardan A.B.'nin yakınları, suçlamaları kabul etmediklerini, adalete güvendiklerini, iddiaların iftiradan ibaret olduğunu söyledi.


Balıkesir Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin başarılı operasyonunda, İstanbul'da yakalanıp getirilen tetikçi İ.İ.M. isimli şüphelinin olay günü yapılan silahlı saldırıyı kendisinin gerçekleştirdiğini itiraf ettiği, diğer şüphelilerin ise tetikçinin İstanbul'dan Balıkesir'e bu olay için geldiğini söyledikleri bildirildi. Şüphelilerden M.K.'nın üst aramasında 1 adet ruhsatsız tabanca elde edilirken, suç aleti silahın ise merkez Yakupköy yakınlarında bir dereye atıldığı belirlendi. Polis, olayda kullanılan
7.65 mm. çapındaki tabancanın ruhsatsız olduğunu ve bir köy muhtarından satın alındığının tespit edildiğini açıkladı. Öte yandan, suç aleti tabancanın bulunması için Balıkesir Emniyet Müdürlüğü'nün talebi üzerine DSİ 25. Bölge Müdürlüğü ekipleri çalışma yaptı. Yakupköy yakınlarındaki dere yatağına atıldığı iddia edilen suç aleti silahın tüm aramalara rağmen bulunamadığı bildirildi.


3 Aralık 2007 tarihinde meydana gelen olayda, Ali Hikmet Paşa Mahallesi'ndeki eski zahire pazarında faaliyet gösteren Verimler Deri ve Tarım Ürünleri Sanayi isimli işyerlerinde bulunan Sadullah (55) ve Selvet Verim (45) isimli kardeşler, silahlı saldırıya uğramış, olayda Sadullah Verim (55) hayatını kaybederken, kardeşi de yaralanmıştı. Balıkesir Emniyet Müdürlüğü, yaşanan olayın bir mafya hesaplaşması olmadığını, ticari rant elde etme maksadıyla gerçekleşen olaydan ibaret olduğunu bildirdi. Dericiler arasındaki rekabete dayandığı kaydedilen olayda, bir tarafın diğer tarafı korkutmak maksadıyla hareket ettiği, ancak göz dağı verilmek istenirken başına kazara kurşun isabet eden şahsın ölmesiyle olayın cinayet boyutu da kazandığı kaydedildi.

..
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2008 Perşembe 03:07:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?