3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Balıkesir'e mevsimin ilk karı yağdı!

Balıkesir'de mevsimin ilk kar yağışı gerçekleşti. Daha çok Dursunbey ilçesi gibi rakımı yüksek olan bölgelerde görülen kar yağışı, Balıkesir'i Bursa ve İzmir'e bağlayan ana arterlerde de aralıklarla devam ediyor.

İl merkezinde ise öğle saatlerinde serpinti şeklinde görülen kar yağışının hafta sonunda bölgeyi tamamen etkisi altına alması bekleniyor.

İKİ GÜN KAR YOK

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, bugün en yüksek 4.6 derece olarak gerçekleşen hava sıcaklığı gece sıfırın altında 5 (eksi 5) ve sıfırın altında 6 (eksi 6) olarak tahmin ediliyor. Yarın beklenen en yüksek hava sıcaklığının ise 5 derece dolaylarında olacağı bildirildi.

Balıkesir'de yarın ve yarından sonra (Perşembe ve Cuma günleri) kar yağışı beklenmediği, ancak, hafta sonu yeni bir sistem beklendiği bunun gerçekleşmesi halinde Cumartesi ve Pazar günü yoğun kar yağışı görülebileceği bildirildi.
Balıkesir'de il merkezinde serpinti olarak görülen kar yağışı Dursunbey ilçesinde kendini gösterdi. Çatıların örtüldüğü ilçe hafif kar yağışı sebebiyle beyaza büründü. Yerlerin kar tutmadığı Balıkesir'de herhangi bir olumsuzluk yaşanmazken, vatandaşların soğuk hava sebebiyle don olayına karşı dikkatli olmaları istendi.

Soğuk hava sebebiyle bazı sürücüler araçlarını çalıştırmakta güçlük çekti. Balıkesir-Bursa karayolunda 17 ila 22. km.ler arasında görülen yoğun kar yağışının bir olumsuzluğa yol açmadığı, Karayollarına ait araçların tedbir olarak ana arterlerde devriye görevine çıkarıldığı bildirildi.

Bu arada, Balıkesir Kriz Merkezi'nde önümüzdeki günlerde yoğun şekilde yağması beklenen kar yağışıyla ilgili meydana gelebilecek olaylara müdahale için gerekli hazırlıkların yapıldığı, kurum ve kuruluşların da kendi açısından gerekli tedbirleri almalarının istendiği belirtildi

İHA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2008 Çarşamba 17:11:31
Güncelleme :24 Aralık 2008 Çarşamba 17:17:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?