6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Balıkesir'i sığırcık bastı!

Balıkesir semaları kuş sürülerinin muhteşem gösterisiyle renklendi. Binlerce adet kuştan oluşan sığırcık sürüsünün ilahi uyum içindeki hareketleriyle ortaya çıkan manzara görenleri hayran bırakıyor.

Balıkesir'de yaklaşık 3 yıldır devam eden gökyüzünde kuş sürülerinin oluşturduğu görsel şölen bu sene de eşsiz görüntülerle tekrarlandı. Halk arasında soğuk ve karlı havaların habercisi olarak bilinen sığırcık sürüsü, yaklaşık 3 aydır Balıkesir semalarında uçuyor.

Özellikle akşam saatlerinde kent merkezindeki Zağanos Paşa Camisi üzerinde toplanan kuşlar, küçük gruplar halinde toplanıp dev bir sürü oluşturarak gökyüzünde adeta tavaf ediyor. Kendilerine has özellikleriyle havada oluşturdukları değişik şekillerle muhteşem bir görsel şölen sunan kuşları görenler hayrete düşüyor.

Bazı vatandaşlar, binlerce taneden oluşan sürü içindeki kuşların nasıl olup da birbirlerine çarpmadıklarını sorarken, bunun ilahi gücün varlığının mükemmel ispatlarından biri olduğunu ifade etti. Gökyüzünde dakikalarca uçup şekilden şekle giren kuşlar, akşam ezanı okunduktan sonra bir süre daha üzerinde dolaştıkları caminin avlusundaki ağaçlara tünüyorlar.

Kuşların üst üste olma pahasına camideki az sayıdaki ağaçlardan başka herhangi bir yere gitmemeleri de ayrıca dikkat çekici olarak değerlendiriliyor. Kuş sürüsünün Balıkesir semalarındaki ilahi bir yönetim ile sergiledikleri muhteşem uçuşları devam ediyor.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2009 Cumartesi 19:16:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?