5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Balıkesir’in en sağlam okulu

BALIKESİR’İN EN SAĞLAM OKULUNDA EĞİTİM BAŞLADI

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Milli Eğitim Bakanlığı’nca yıkılıp, yerine 12 derslikli okul yapma projesine karşı, “Biz bu okulu devletin çıkardığı aynı ödenekle 12 değil, 18 derslikli okul yaparız” diyerek kolları sıvayan Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant öncülüğünde sürdürülen özverili çalışmalar sonrasında, yapımı tamamlanan 15 Eylül İlköğretim Okulu eğitime başladı.

Ayvalık ilçesinde, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından zaman içinde eskiyen ve yıpranan 15 Eylül İlköğretim Okulu’nun yeniden inşası için ayrılan 12 dersliğe yetecek ödenekle, 18 derslikli okul yapacağını vadeden Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant ve İlçe Özel İdare Müdürü Saadettin Gezen gece gündüz demeden okulun inşaatını 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na kadar tamamlanması için gösterdiği inanılmaz gayretleri sonuç verdi. 29 Ekim’e kadar tamamlanması planlanan okul inşaatının normalde daha önce sona erecekken, Kaymakam Nalbant’ın, “Bu okula bir de konferans salonu yapalım” fikrinin hayata geçirilmesine rağmen tamamlanma takviminden sapmadı. Okulun inşaatı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’ndan önce tamamlanarak, Milli Eğitim Bakanlığı’na devredildi.

Yapılan denetimlerin ardından başka okullarda eğitim görmek zorunda kalan 15 Eylül İlköğretim Okulu’nun öğrencileri önceki gün yapılan küçük bir törenle hizmete başladı.

Kaymakam Nalbant’ın talimatıyla inşaatında C-30 olarak bilinen en sağlam betonun kullanılması nedeniyle Balıkesir bölgesinin en sağlam okulu unvanını alan 15 Eylül İlköğretim Okulu’nun ilk ders gününde, büyük emekler harcayarak her sabah makamına gitmeden önce okul inşaatını denetleyen Nalbant ile inşaatın her aşamasında çok büyük özverilerde bulunan Özel İdare Müdürü’nün törende olmaması dikkat çekti.

Sağlamlığının yanı sıra, Ayvalık’ın en modern okulu konumunda olan 15 Eylül İlköğretim Okulu’nun ilk ders gününde, minik öğrencilerin heyecanını paylaşan çok sayıda velinin de törende hazır bulunduğu gözlendi. Yeni okulun ilk ders gününde, öğrencilere hitaben konuşan okul müdürü Sevcan Bilgin, yeni okulun tüm öğrenci ev eğitim camiası için hayırlı uğurlu olması temennilerinde bulundu. 15 Eylül İlköğretim Okulu’nun ilk ders zilinin çalmasıyla öğrenciler yeni sınıflarına koşarken, okul müdürü Sevcan Bilgin de öğrenci velilerine okulu gezdirdi.

OKUL İNŞAATINDA, KAYMAKAM VE ÖZEL İDARE MÜDÜRÜ ÇOK EMEK HARCADI

Eski bir öğretmen olan Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant’ın büyük çabayla, okulun bir yandan dış cephe duvarlarının sıvası, diğer yandan da okulun içindeki karo ve fayans döşemelerinin tamamlanması, kalorifer tesisatına kadar tüm ayrıntılarda ince hesaplar yaparak, Özel İdare Müdürü Sadettin Gezen’le birlikte tamamlaması Ayvalık halkı tarafından büyük bir takdirle karşılandı.

Okulun ilk ders gününde okul inşaatının tamamlanmasında insanüstü çabalar gösteren Nalbant ve Gezen’in, önümüzdeki hafta 15 Eylül İlköğretim Okulu ile Başbakanlık Toplu Konut İdaresi tarafından Ayvalık’a yaptırılan yeni ilköğretim okulunun resmi açılışlarında Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan’ın da katılacağı törenlerde hazır bulunmalarının beklendiği belirtildi. Ayvalık’ta ki okul açılışlarına Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’nun da katılma olasılığının yüksek olduğu kaydediliyor.

BALIKESİR’İN EN SAĞLAM OKULUNDA EĞİTİM BAŞLADI
BALIKESİR’İN EN SAĞLAM OKULUNDA EĞİTİM BAŞLADI
BALIKESİR’İN EN SAĞLAM OKULUNDA EĞİTİM BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2010 Salı 11:50:03
Güncelleme :23 Kasım 2010 Salı 20:17:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?