3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Balıkesir'in suyu temiz

Balıkesir'in şehir şebeke suyunun temiz ve dünya standartlarına uygun olduğu bildirildi. Belediye Başkanı Sabri Uğur, "Vatandaşlarımızın içi rahat olsun, Balıkesir'in suyu temiz" dedi. 

Ankara ve İzmir'deki şehir şebeke sularında görülen arsenik miktarıyla ilgili tartışmalar dikkatleri kentlerdeki şehir şebeke sularına çekti. Bu konuda son derece duyarlı olduklarını belirten Balıkesir Belediye Başkanı Sabri Uğur, şehir içme suyu şebekesinden abonelere ulaştırılmakta olan suyun dünya standartlarında temiz ve içilebilir olduğunu söyledi. Türkiye gündemine taşınan şebeke sularının temizliği konusunda Balıkesir'in suyunu değerlendiren Belediye Başkanı Sabri Uğur, her gün şehir içme suyu şebekesinin 30 ayrı noktasından alınan numunelerin laboratuarlarda analiz edildiğini ve bu analiz sonuçlarının düzenli kayıtlar halinde arşivlendiğini açıkladı. Ankara ve İzmir'in şebeke suları ile ilgili olarak, son günlerde Türkiye gündemine taşınan tartışmalar nedeniyle Balıkesir için bir açıklama yapan Başkan Uğur, "Günlük analizlerin dışında, üniversite tarafından da her ay suyumuzla ilgili ağır metal analizleri yapılıyor. Bu analizlerin hiç birinden, bugüne kadar, özel tedbir alınmasını gerektirecek sonuç alınmamıştır. Ayrıca, Sağlık İl Müdürlüğü de kendi görevi gereği düzenli olarak analizler yapıyor ve biz bu analizleri de kendi analizlerimizle karşılaştırdığımız gibi, bizim analizlerimizi de İl Sağlık Müdürlüğü'ne gönderiyoruz. Tüm bunların dışında, yılda iki kez de Hıfzısıhha Kurulu Başkanlığı tarafından şehrimizdeki sular sıkı bir şekilde analiz edilerek denetleniyor. Vatandaşlarımızın içleri rahat olsun, Balıkesir'in suyu temiz" dedi. 

Balıkesir'in şebeke suyu İkizce Tepeler Barajı'ndan alınıyor. Belediye Başkanı Sabri Uğur, göreve geldiklerinde, ilk olarak içme suyu ve kanalizasyonu şebekelerinin yenilenmesi çalışmalarını tamamlanması için özel çaba gösterdiklerini belirtti. Yatırımların bugün sonuç verdiğini kaydeden Başkan Uğur, "Hem ekonomik anlamda hem de sağlık açısından suyumuzun temiz olduğunu ve şebekedeki kayıplarımızın da Türkiye'deki en alt seviyelerde bulunduğunu bugün gönül rahatlığıyla söyleyebiliyoruz" dedi. 

Sabri Uğur, İçme Suyu Arıtma Tesisi bünyesindeki merkez laboratuarında, her gün, gerek atık su arıtma tesisine giren ve çıkan suları, gerekse şehir içme suyu şebekesinin 30 ayrı noktasından her gün alınan örneklerin, rutin bakteriyel ve kimyasal analizlerinin yapıldığını, sonuçların düzenli olarak arşivlendiğini bildirdi. Bu analizlerin referans değerlerle karşılaştırılarak, herhangi bir anormal durumun olup olmadığı tespit ediliyor. Tüm analiz sonuçlarının her gün düzenli olarak ilgili kurum ve kuruluşlara da rapor edildiği vurgulandı. Belediye Başkanı Sabri Uğur, bu işlemlerin konuyla ilgili yasal mevzuat gereğince sadece Balıkesir'de değil, şehir içme suyu şebekesi bulunan tüm yerleşim birimlerinde aynı şekilde yapılması gerektiğine vurgu yaparak, "Bu bakımdan, bazı şehirlerle ilgili olarak içme suyunun temizliği konusundaki tartışmaları anlamak mümkün görünmüyor" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2008 Cumartesi 12:37:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?