3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Balıkesirli gazeteci Filizel vefat etti

Balıkesirli gazeteci M. Aydın Filizel (62) hayatını kaybetti. Marmara Bölge Gazetesi'nin kurucusu, sahibi ve genel yayın yönetmeni Mustafa Aydın Filizel'in dün akşam saatlerinde çalışma ofisinde geçirdiği kalp krizi neticesi vefat ettiği bildirildi.

AYDIN FİLİZEL KİMDİR?

29 Ocak 1946'da Balıkesir'de doğan M. Aydın Filizel, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde görev yaptı. Daha sonra ticaret hayatına atılan Filizel, 19 Kasım 1995 tarihinde Marmara Bölge Gazetesi'ni kurdu. Önce haftalık olarak çıkan, ardından günlüğe dönen Marmara Bölge ile yerel gazeteciliğe farklı bir soluk getiren Filizel, ilçelerde temsilcilikler oluşturdu. Gazeteyi Balıkesir ile birlikte ilçelerde de elden, günlük dağıtarak en etkili gazetelerden biri yaptı. Marmara Bölge'nin internet ortamında okunmasını sağladı. 

Evli ve iki çocuk babası M .Aydın Filizel'in cenazesi, bugün Zağnos Paşa Camii'nde ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Başçeşme Mezarlığı'nda toprağa verilecek. Balıkesir basın camiasında görev yapan gazeteciler Filizel ailesine ve Marmara Bölge Gazetesi'ne başsağlığı dileğinde bulundu. Balıkesir Gazeteciler Derneği Başkanı Sıtkı Şeremetli ve Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir de yönetim kurulu adına gazeteci Filizel'in vefatından duydukları üzüntüyü ifade ederek ailesi ve gazete çalışanlarına taziyede bulunup acılarını paylaştılar. Marmara Bölge Gazetesi'nde kuruluşundan itibaren babasının yanında yer alıp birlikte çalışan ve en büyük desteği olan oğlu Ertan Filizel baba mirasına sahip çıkarak onun bıraktığı yerden çalışmaya devam edecek.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2008 Çarşamba 13:09:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?