7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Balıkesirli işadamları Romanya'da

İki kardeş şehir olan Balıkesir'in Küçükköy ile Romanya'nın Valu Lui Traian belediyeleri arasında, dostluk protokolü Romanya'da törenle imzalandı.
 
Törene Küçükköy Belediye Başkanı Nedim Özdemir, belediye meclis üyeleri, turizmci, iş adamları ve basın mensuplarından oluşan Türk heyeti ile Valu Lui Traian Belediye Başkanı Florin Mirzali, belediye meclis üyeleri, çalışanları ve diğer yetkililer katıldı.
 
Kültür Evi'nde düzenlenen gecede imza töreni öncesi Türk ve Romen milli marşları okundu. Gecede dostluk protokolü iki kentin belediye başkanları tarafından hayırlı olması dileğiyle imzalandı. Küçükköy Belediye Başkanı Nedim Özdemir, "Romanya'daki kardeş şehrimiz Valu Lui Traian Beldesi Belediye Başkanı Florin Mitroi'nin misafiri olarak Romanya'da bulunmaktan çok mutluyuz. Burada hiç yabancılık hissetmedik. Kendimizi sanki ülkemizde hissediyoruz. İmzaladığımız protokolle bu dostluğu daha da pekiştirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Valu Lui Traian Beldesi Belediye Başkanı Florin Mitroi ise bu dostluğun görev değişikliği dahi olsa çok daha ileriye gideceğine inandığını belirtti.
 
Protokol çerçevesinde, her iki kentte bulunan en çalışkan öğrenciler ile en yaşlı insanlar belirlenerek, karşılıklı kardeş şehirlerde konuk edilip kültür paylaşımının arttırılması hedefleniyor. Gecede iki heyet Türk ve Romen şarkıları eşliğinde doyasıya eğlenirken, Yunan usulü tabakların kırılması ise Türk konuklar tarafından ilgiyle izlendi.
 
Köstence eski Milletvekili Nejat Salih'in tercümanlığındaki Türk heyeti ayrıca, Köstence Valisi Danut Culetu tarafından da kabul edildi. Vali Culetu, "Dost olduğumuzu ispat etmenin zamanı geldi. Bu dostluğumuz kültürel, ekonomik, sosyal, eğitim ve idari alanlara yansıtılmalıdır. Sizin bölgenizi çok iyi biliyorum" dedi.
 
Küçükköy Belediye Başkanı Nedim Özdemir, Vali Cletu'nun Küçükköy'ün Fahri hemşehrisi olduğunu bildirerek plaket verdi.
İHA
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2006 Pazar 17:56:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?