6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Balıkesirspor'a yeni başkan

TFF 3. Lig takımlarından Balıkesirspor'da, kulüp başkanlığına Rafet Çetinel seçildi.

Daha önce ertelenen genel kurulun çoğunluk aranmaksızın yapılan ikinci toplantısında başkan ve yönetim kurulu tamamen değişti. Eski başkan Kemal Büyükakın'ın okuduğu faaliyet raporu ile diğer raporlar delegeler tarafından oy çokluğu ile ibra edildi. Yeni başkan Rafet Çetinel, Balıkesirspor'un bu sezon 2. Lig'e çıkacağını söyledi.

Belediyesyor tesislerinde yapılan kongreye Belediye Başkanı İsmail Ok, Balıkesirspor Kulübü eski başkanı Kemal Büyükakın, eski yönetim kurulu üyeleri ile 100'e yakın delege ve basın mensubu katıldı. Toplam 324 kayıtlı üyesi bulunan Balıkesirspor Kulübü'nün tek liste ile girilen kongre seçimlerinde kullanılan 58 oyun tamamı geçerli sayıldı. Buna göre, Balıkesirspor Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu;

"Rafet Çetinel (başkan), Sabri Sarı, Metin Mengüç, Metin Özpınar, Faruk Demiraslan, İbrahim Yılmaz, Mustafa Bahçeci, Feyyaz Çiftçi, Ali Öksüz, Mustafa Çanakçı, Yalçın Dereli, Mustafa Yılmaz, İsmail Pekel, Ali Altıntaş ve Ezel Ergün."

LİSTEDE TANINMIŞ BÜROKRAT VE ÜNLÜ İSİMLER
Balıkesirspor Kulübünün genel kurulunda seçimi kazanan listede yer alan isimler arasında kentin tanınmış bürokratları da dikkat çekti. İl Sağlık Müdürü Mehmet Çalışkan ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Metin Özgür denetim kurulu üyesi olurken, Divan Kurulu asil üyeleri de şu isimlerden oluştu; "İsmail Ok (Belediye Başkanı), Faruk Kula (Ticaret Borsası Başkanı, işadamı), Ahmet Çavlan (eski kulüp başkanı, işadamı), Mahmut Yavuz (Ticaret Odası Başkanı, işadamı), Erhan Ortaköylü (Ticaret Odası Meclis Başkanı, işadamı), Ergün Gür (eski kulüp başkanı), Naim Durmaz (emekli bürokrat), Emin F. Ermişler (eski kulüp başkanı, işadamı), Metin Kaygılarlıoğlu (eski kulüp yöneticisi, işadamı) ve Mustafa Tabanlı (Anavatan Partisi il başkanı, eski kulüp başkanı)."

BAŞKAN OK'TAN TAM DESTEK
Kongrenin Divan Kurulu başkanlığına getirilen Belediye Başkanı İsmail Ok, Balıkesirspor'a her türlü desteği vereceklerini, ancak, yönetimin işine asla müdahale etmeyeceklerini söyledi. Seçimlere bir siyasi partinin adayı olarak girdiğini, ancak, seçildikten sonra bu kimliği bırakarak partiler üstü bir konuma girdiğini belirten Belediye Başkanı İsmail Ok, "Balıkesirspor için herşeyi yapmaya hazırız. Bütün imkanlarımızla destekleyeceğiz, ama, asla müdahaleci olmayacağız" dedi.

Balıkesirspor Kulübü eski başkan ve yöneticilerinin eksiksiz katıldığı kongrede konuşan eski başkan Kemal Büyükakın'ın okuduğu faaliyet raporu ile denetleme ve diğer raporlar oy çokluğu ile kabul edilerek eski yönetimin yaptıkları ibra edildi. Bugün itibariyle takımı 41 puan ile ikinci sırada bıraktıklarını kaydeden Kemal Büyükakın, birlik ve beraberlik içinde çalışılması halinde her meselenin aşılacağını, takımın da başarısının kaçınılmaz olduğunu söyledi. Görevde oldukları süre içinde yaşanan başarısız sonuçların üzüntüsünü dile getiren Büyükakın, kararlı bir yönetim anlayışıyla bunların üstesinden geldiklerini ve bugün itibariyle gerek teknik kadrosu gerek futbolcuları ve gerek tesisleriyle son derece başarılı bir kulüp devrettiklerini söyledi. Kemal Büyükakın, yeni yönetime de son derece güvendiğini, içinin rahat olduğunu, Rafet Çetinel ve ekibinin çok daha başarılı olacaklarına da gönülden inandığını vurgularken, eski yönetim olarak görevi devredecekleri yeni yönetime güven oyu verdiklerini kaydetti.

Dilek ve temenniler bölümünde söz alan Balıkesirspor fanatiği Aykut Saltık, eski yönetimi başarısız bulduğunu söyledi. Hasta olan kızını tedavisi için il dışına götürmesi gerekirken Balıkesirspor kongresi için bunu ertelediğini açıklayan Aykut Saltık, delegeler taranfıdan alkışlandı. Sezgin Dedeoğlu ve Ali İhsan Güler'in de yeni seçilecek yönetimi destekleyen konuşmaların ardından gündemin seçim maddesinin gereği yapıldı. Gizli oy kullanılarak yapılan seçimlerde kullanılan 58 oyun tamamını alan Rafet Çetinel başkanlığındaki liste göreve getirilirken, eski başkan Kemal Büyükakın ve yönetim kurulu üyeleri yeni yönetimi kutladı. Kemal Büyükakın, bugüne kadar verdikleri destekler için Vali Selahattin Hatipoğlu ve eski Belediye Başkanı Sabri Uğur'a da teşekkür etti.

ŞEFFAF YÖNETİM SÖZÜ
Balıkesirspor Kulübü Başkanı Rafet Çetinel, zor bir görev aldıklarının bilincinde olduğunu söyledi. Doğum tarihinin Balıkesirspor ila aynı olduğunu belirten Rafet Çetinel, daha önce 3 dönem Balıkesirspor'da yöneticilik yapan birisi olarak alınan sorumluluğun da bilincinde olduğunu kaydetti. Kongrenin Belediyespor tesislerinde yapılmasını yadırgadığını söyleyen Rafet Çetinel, görev yaparken her zaman şeffaf olacaklarına söz verdi. Takımla ilgili gözleminde konsantrasyon eksikliği fark ettiklerini kaydeden Rafet Çetinel, klasmanda galibiyet serisi yaşayıp 4 maçı aldıktan sonra lider olarak kalan 2 maçın da kazanılmasıyla 2. Lig'e çıkacaklarını, bundan emin olduğunu söyledi. Çetinel, eski yöneticilerle de bundan sonra istişarelerde bulunacağını belirtti. Kongrenin sonunda bir araya gelen yeni yönetim kurulu, başarı sözü verdi. Kulübün mevcut borcunun 582 bin 533 TL. olduğu açıklandı.

iha
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2009 Perşembe 11:03:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?