7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Balıkesirspor'da Berber dönemi

Balıkesirspor Teknik Direktörlüğü'ne getirilen Şirin Berber, bugün takımla birlikte antrenmana çıkarak görevine resmen başladı. 

Belediyespor Tesisleri'ndeki antrenmanda Balıkesirspor Kulübü yöneticilerinin de hazır bulunarak destek verdiği yeni teknik adam Şirin Berber, hayatının futbol içinde geçtiğini söyledi. Antrenmanı izleyen basın mensuplarıyla sohbet eden ve sorularını cevaplayan Şirin Berber, Balıkesir'de Avrupa futbolu oynayacaklarını, çok az kulübe nasip olacak kadar iyi imkanlara sahip Balıkesirspor'un, bundan sonra daha iyi olacağını vurguladı. Balıkesirspor'un kaliteli bir kadroya sahip olduğunu belirten Şirin Berber, takım oyunu oynayacaklarını ve takımın daha iyi yerlere geleceğini ifade etti.

"HİZMET İÇİN GELDİM"
Balıkesirspor Teknik Direktörü Şirin Berber, Balıkesir'e hizmet için geldiğini söyledi. 1. Lig'de 5.5 yıl Gençlerbirliği'nde oynadığını kaydeden Berber, "4 yıl 2. Lig, 5 yıl da 3. Lig'de oynadım. Faal futbolu 1994 yılında bıraktıktan sonra altyapı antrenörlüğüyle beraber Türkiye Gazetesi'nde köşe yazarlığı yaptım. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden sonra geçen yıl Ofspor'la anlaştım, fakat 3 hafta sonra ayrıldım. Şimdi Balıkesirspor'dayım. Almanya'da 1 yıl futbol oynayıp belge aldım. Balıkesir futbolunu Bursa'daki dönemimden tanıyorum. Bu bölgede futbol Karadeniz ve Doğu Anadolu'dan farklı, pas yaparak takım oyunu var. Amacım, futbolda seyir zevkini artırmak. Umarım futbolcularla kontak kurarız ve başarı gelir. Balıkesirspor, 3. Lig takımı olarak çok iyi imkanlara sahip, böyle tesisler çok az takımda bulunuyor. Biz Ofspor'da antrenman sahası bulmakta zorlanıyorduk. Ama, önemli olan böyle imkanları değerlendirmek. Kendi evlatlarımızı yetiştirmeliyiz, her futbol adamı böyle yapar. Bu yüzden altyapıya da büyük önem veriyorum. Denk bir gruptayız, lider dışında diğer takımların puan kayıpları yüksek, iyi futbolculardan kurulu bir takımız. Balıkesirspor daha iyi olacak, Avrupa'daki gibi futbol oynayacağız. Başarı tek başına olmaz, sizlerin de yardımına ihtiyacım var. Balıkesir'e hizmet etmek için geldim. Futbolun gerçeklerinden hareket edersek başarılı oluruz" dedi. 

Şirin Berber, öğleden sonra tüm gün süren açık havadaki idmanda futbolcuları izleyip, takımı analiz etti.
iha
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2006 Cuma 02:02:40
Güncelleme :3 Kasım 2006 Cuma 02:53:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?