6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Balkes'te hoca krizi

Balıkesirspor Kulübü, Teknik Direktör Turgut Uçar ile yollarını ayırdı. Kulüpten yapılan yazılı açıklamada, Uçar'ın özel nedenlerinden dolayı sözleşmenin karşılıklı olarak feshedildiği bildirildi. Ancak, Turgut Uçar, anlaşma yaparken konulan hedeflerden uzaklaşıldığı iddiasıyla istifa ettiğini bildirdi.

Balıkesirspor Kulübü Basın Sözcüsü Yalçın Dereli imzasıyla yapılan açıklamada, "Sezon başı Balıkesirspor Teknik Direktörü olarak anlaştığımız sayın Turgut Uçar ile yaptığımız görüşmeler sonucunda hocamızın özel nedenlerinden dolayı karşılıklı anlayış çerçevesinde, daha önce yapılan sözleşmenin karşılıklı olarak fesih edilmesine karar verilmiştir. Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur" denildi.

Balıkesirspor Kulübü Başkanı Rafet Çetinel, 15 Haziran tarihinde 2 yıllık sözleşme imzaladıkları Teknik Direktör Turgut Uçar ile takımın hedefini Bank Asya olarak belirlediklerini, bu hedef doğrultusunda teknik direktörün de isteğine göre transferler gerçekleştireceklerini bildirmişti. Karşılıklı verilen vaatlerin ardından Turgut Uçar ile anlaşan Balıkesirspor Kulübü, kamuoyundan da büyük destek gördü. Ancak, iç ve dış transfer konusunda alınacak futbolcularla ilgili teknik direktör Turgut Uçar'ın kesinlikle alınmasını istediği futbolcuların yönetim tarafından liste dışı bırakılması teknik direktör ile ilişkileri gerdi. Nihayet, Turgut Uçar, daha önce karşılıklı görüşülüp mutabakata varılan konularla ilgili hedeften sapmalar olduğunu belirterek istifa ettiğini açıkladı. Kulüp yönetimi de teknik direktör ile 2 yıllık sözleşmenin karşılıklı fesih edildiğini duyurdu. Balıkesirspor'da uzun zamandan beri var olan teknik direktör krizinin tekrar baş göstermesi camiada büyük sıkıntıya yol açtı. Spor kamuoyu yönetimin nasıl bir yol izleyeceğini, yeni teknik direktörün kim olacağı şeklindeki sorulara cevap arıyor.
 

İHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2009 Salı 22:50:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?