6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Bandırma Bağ-kur bürosu kapatılıyor

Bandırma Bağ-Kur Yaşama ve Yaşatma Derneği Başkanı Hamit Levent Gürer, dernek yöneticileri hakkında 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldığını ve dernek bünyesinde kurulan Bağ-Kur Bandırma irtibat bürosunu Cuma günü kapatacaklarını belirtti.

Düzenlediği basın toplantısında konuşan Dernek Başkanı Gürer, dernek yöneticileri hakkında para toplayarak hizmet verildiği ve toplanan paraların usulsüz kullandığı iddiasıyla 5 yıl hapis istemiyle dava açıldığını ifade ederek, Cuma günü derneğin yerini boşaltacaklarını ve anahtarını SGK İl Müdürlüğü'ne teslim edeceklerini söyledi.

Türkiye'de ilk kez bir ilçeye Bağ-Kur irtibat bürosunun kurulduğunu ve bunu da kendilerinin yaptığını ifade eden Gürer, "1996 yılından bu yana irtibat bürosu Bandırma'da hizmet veriyordu. Burayı hizmete açmadan önce Bağ- Kur Genel Müdürlüğü ile bir görüşme yaptık, bize Genel Müdürlük burada açılacak büronun giderlerinin karşılanması dahilinde büroya personel ataması yapacaklarını belirtti. Bunun üzerine bizde Bandırma'da bir dernek kurma kararı aldık. Daha sonra kurulacak olan irtibat bürosunda giderlerin kanuna uygun nasıl karşılanacağı hususunda araştırma yaptık ve sonucunda Bandırma Bağ-kur Yaşama ve Yaşatma Derneği adı altında bir dernek kurduk.

Biz Bandırma'da kurmayı amaçladığımız Bağ-Kur danışma merkezini dedikodulara yer olmaması amacıyla bir dernek çatısı altında kurmayı amaçladık ve bu derneği kurduk ve o zamanki maliyeti bugünkü parayla 40 ile 45 bin TL'yi mal olan bir Bağ-kur irtibat bürosu açtık. Bu Bağ-kur irtibat bürosunun ilkini Türkiye'de ilk kez biz Bandırma'da kurduk ve bu irtibat bürosunun açılmasından dolayı gurur duyuyorum. Bu irtibat bürosunun Bandırma ve çevre İlçelerdeki vatandaşlarımıza da hizmet vermesinden ayrı bir mutluluk duyuyorum.

Haftada 2 gün olarak başlayan irtibat bürosu daha sonra hafta sonları hariç tüm gün hizmet vermeye başladı ve bugünlere kadar geldi. Ancak son zamanlarda bir takım güçler, bunun içinde bazı oda başkanlarının da olduğunu tahmin ettiğimiz bazı çevreler bizi şikayet ettiler, bizi engellemeye kalktılar. Ama Allah'a şükür bizi yıldıramadılar, ben ve dernek yönetim kurulumuzun yaptığı her işte alnı açıktır. Biz Yönetim Kurulu olarak derneğimizin ve irtibat büromuzun hizmete girdiği o günden bu güne hep vicdanımız rahat çalıştık ve şu anda da vicdanımız çok rahat. Bundan sonra 2004 yılı içinde bize 5072 sayılı bir kanun çıktı, bu kanun dernek ve vakıflarla ilgili değişiklik yapılan bir kanundu. Bu kanun bir maddesinde bir kamu yerinin mülk, araç ve gereci bir derneğe veya vakfa tahsis edilemez deniyordu. Bize de yeri Esnaf Kefalet Kooperatifi ücretsiz vermişti. Biz kanun çıktığı zaman Bağ-kur İl Müdürlüğümüze biz bu kanun kapsamındamıyız diye sorduk, tabi bu süre zarfında bazı oda başkanları bizi böyle hizmet veremeyeceğimizi ileri sürerek şikayet ettiler ve daha sonrada dernek yönetiminden istifa ettiler. İşte bu söz konusu bazı esnaf oda başkanları buranın kapanması için mücadele ettiler.

Daha sonra Bağ-kur İl Müdürlüğü bizim bu kanun kapsamına girmediğimiz konusunda bizi bilgilendirdi. Daha sonra biz protokol oluşturduk. Kısacası bizi dernek ve irtibat bürosu çalışmaları engellendi. Derneğimiz ve irtibat büromuz hakkında çeşitli şikayetler oldu. Yapılan şikayetler kapsamında Bandırma Kaymakamlığı Dernekler masası tarafından Yönetim Kurulu hakkında 5 yıl hapis istemiyle Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunularak dava açıldı. Tabi dava açılması durumunda bizde Bağ-kur irtibat bürosunu kapatma kararı aldık ve Cuma günü Bağ-kur irtibat bürosunu kapatarak anahtarı Balıkesir SGK İl Müdürlüğü'ne teslim edeceğiz. Bandırma ve Bölge haklına hizmet veren Bağ-kur irtibat bürosunun kapatılmasına emeği geçenleri vicdanlarıyla baş başa bırakıyorum" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2009 Çarşamba 09:49:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?