7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Bandırma Körfezi yağışa teslim

Marmara'da etkili olan sağanak yağış Bandırma'da hayatı olumsuz etkiledi.
Bandırma Körfezi 24 saattir sağanak yağış altında.

Bandırma Meteoroloji Meydan Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, son 24 saatte metrekareye 20 kilo yağış düştü.

Sağanak yağışa hazırlıksız yakalanan vatandaşlar alışveriş merkezlerine sığınırken, tedbirli olan vatandaşlar şemsiyelerle cadde ve sokaklarda gezdi. Sağanak yağış sırasında İDO İskelesi, gar binası meydanı ve sahil dolgu bandındaki parkları su bastı. Vatandaşlar su basan yollarda yürümekte güçlük çekti.

Sağanak yağış en çok çiftçileri sevindirirken, Bandırma'ya 18 km uzaklıktaki Manyas Gölü kıyısında yazın kuraklıktan büyük bölümü kuruyan dünyaca ünlü 239 türden 3 milyon göçmen kuşun barındığı A sınıfı diplomaya sahip Kuşcenneti Milli Parkı'nda göl sularının son yağışlarla 85 santim yükseldiği belirtildi.

Bandırma Kaymakamı Salih Keser imzasıyla İlçe Kriz Merkezi'nin basına yaptığı yazılı açıklamada, cumartesi akşam saatlerinden pazartesi günü akşamına kadar karla karışık daha şiddetli yağmur şeklinde yağışlar beklendiğini, yağışlar nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların tedbirli olmasını istedi.

İlçe Kriz Merkezi Hafta sonu Marmara Denizi'nde Bandırma Körfezi'nde saatteki hızı 70 kilometreyi bulan lodosun pazar günü de etkili olacağını açıkladı. Bandırma Liman Başkanı Erhan Tuncer de lodos fırtınası için balıkçıları tekne sahiplerini uyarıp, fırtına geçene kadar limanda bulunan bine yakın teknenin olası deniz kazalarına sebep vermemek için denize açılmasının yasak olduğunu belirtti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2009 Cumartesi 09:01:34
Güncelleme :14 Şubat 2009 Cumartesi 09:09:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?