3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Bandırma Limanı Çelebi'nin oldu

Bandırma Limanı ihalesinde en yüksek teklifi veren Çelebi Holding İş Geliştirme Başkanı Ümit Bozer, 175,5 milyon dolar olan ihale bedelini peşin ödeyeceklerini bildirdi.


Bozer, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları İşletmesi Genel Müdürlüğü'ne ait Bandırma Limanı'nın 36 yıl süreyle işletme hakkı verilmesi yöntemiyle özelleştirilmesi amacıyla yapılan nihai pazarlık görüşmesinin ardından, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Sözleşmenin imzalanmasından sonraki 5 yılda limana 20 milyon dolarlık yatırım öngördüklerini kaydeden Bozer, ihale bedelini özkaynak ve proje finansmanı kredisiyle karşılayacaklarını belirtti.

Bozer, liman için halen yabancı bir ortak ile görüşmekte olduklarını ancak şu aşamada isim veremeyeceklerini söyledi.
Bozer, Çelebi Ortak Girişim Grubunun holding şirketlerinden oluştuğunu da sözlerine ekledi.

BANDIRMA LİMANI

Öte yandan Bandırma Limanı, Marmara Denizi'nin güney kıyısında yer alıyor ve bölgenin dökme yük ithalat ve ihracat kapılarından birini oluşturuyor.

Modern altyapıya sahip olan liman, 1000 ve 500 metre uzunluğunda iki mendireğe sahip ve iki mendirek arası açıklık 225 metre. Liman, demiryolu ve karayolu şebekesi ile bağlantılı bulunuyor.

Bir kılavuz botu, 3 römorkör ve 1 palamur botunun mevcut olduğu limanın elleçleme ekipmanları arasında, 25-42 tonluk 3 adet dolu ve 8 tonluk bir adet de boş konteyner forklifti, 3-35 tonluk 15 adet rıhtım vinci, 5-25 tonluk 6 adet mobil vinç, 5 standart ve 14 kısa mastlı forklift, 3 paletli vinç ve 3 loder yer alıyor.

Dökme yük trafiğine hizmet verilen limanda, rıhtımdaki yükleme-boşaltma hizmetleri rıhtım vinçleri ile gerçekleştiriliyor. TMO'ya ait 34 bin ton kapasiteli bir hububat silosuna sahip olan limanın rıhtımla bağlantılı bir konveyör sistemi de mevcut.

...
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2008 Cuma 14:17:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?