3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Bandırma limanı toz duman

Balıkesir'in Bandırma Limanı'nda gemilere yapılan yükleme ve boşaltma sırasında çevreye yayılan toz bulutları Paşabayır Mahallesi'ndeki vatandaşları olumsuz etkiliyor. 

Yılda ortalama 4 bin geminin geldiği Bandırma Limanı'nda dökme taşımacılık da yapılması nedeniyle gemilere küspe, buğday, kepek gibi tahıl ürünleriyle çeşitli hammaddelerin gemilere yüklenmesi ve boşaltılması sırasında rüzgarla birlikte çevreye büyük miktarda toz yayılıyor. 

Limanın hemen üst tarafından bulunan Paşabayır Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar limandan gelen tozlardan dolayı balkona dahi çıkamadıklarını ve büyük zorluk yaşadıklarını ifade ediyorlar. Özellikle son günlerdeki rüzgarın etkisiyle limandan gelen toz bulutlarının arttığını belirten vatandaşlar, yetkililerin bu tür ürünlerin yüklenmesi sırasında daha titiz çalışmalarını istediler. Bandırma Limanı'nda geçtiğimiz yıllarda da vatandaşların şikayetleri üzerine İlçe Hıfzısıhha Kurulu tarafından limandaki tozumaya karşı önlem alınması istenmiş ve dökme kömür boşaltılması yasaklanmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2008 Perşembe 17:42:28
Güncelleme :4 Eylül 2008 Perşembe 17:45:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?