3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Bandırma Limanı’nda dış ticaret

Marmara Bölgesi'nin en büyük ikinci limanı olan Bandırma Limanı'nda geçtiğimiz Ekim ayında 87 milyon 368 bin dolarlık dış ticaret gerçekleştirildi.

Bandırma Ticaret Odası'ndan alınan bilgiye göre limandan geçen ay 53 milyon 757 bin dolarlık ithalat yapılırken, ihracat ise 33 milyon 611 bin dolar oldu. Limanda en fazla ithal edilen ürün çeşidi ise toplam 44 milyon dolarlık ithalat yapılan tarım ürünleri ve tohumlar oldu.

ABD, Ukrayna, Rusya, Arjantin, Bulgaristan, Macaristan ve Romanya'dan değişik şirketler tarafından satın alınan pirinç, şeker pancarı, buğday, kepek, mısır, ayçiçek tohumu gibi tarım ürünleri gemilerle limana getirildi. Ekim ayında 31 milyon 157 bin dolarlık ithalat yapan Bandırma Gübre Fabrikaları A.Ş. (Bagfaş) ise gübre üretiminde kullanılan kalsiyum fosfat, kükürt, amonyum sülfat gibi kimyasallar satın aldı.
Geçen ay en fazla ihracat yapan kurum yine Eti Maden İşletmeleri oldu.

Bandırma'daki fabrikasında ürettiği ve işlediği boraks, kolemanit cevheri, üleksit cevheri ve asitborik gibi maddeleri İran, ABD, İtalya, Rusya'nın da aralarında bulunduğu çok sayıda ülkeye ihraç eden Eti Maden İşletmeleri, ülkeye 19 milyon 752 bin dolar döviz kazandırdı. Ekim ayında ayrıca çok sayıda ülkeye 1 milyon 371 bin dolarlık mobilya, 3 milyon 58 bin dolarlık mermer ve mermer tozu, 1 milyon 621 bin dolarlık tatlı su ve deniz ürünleri, 625 bin dolarlık yumurta ve 1 milyon 17 bin dolarlık piliç eti ihracatları da yapıldı.

iha
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2008 Perşembe 22:33:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?