5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Bandırma yine susuz kaldı

BANDIRMA YİNE SUSUZ KALDI

Balıkesir'in Bandırma ilçesine su sağlanan Gönen Barajı regülatöründen gelen boru hattında yine heyelan olması nedeniyle ilçeye su verilemiyor.

Bandırma Belediyesi'nden yapılan açıklamada, 31 Ocak Pazar gecesi şiddetli yağışlar sonrasında aynı bölgede toprak kayması meydan geldiği belirtildi. Toprak kayması sonucu ana su hattında oluşan patlak nedeniyle Gönen Kumköy regülatöründen Bandırma'ya su verilemiyor. Arızanın belirlenmesinden sonra derhal olay yerine ulaşan ekiplerin onarım çalışmalarına başladığı belirtildi. Çalışmaların ne zaman tamamlanarak ilçeye yeniden su verileceği ise henüz açıklanmadı.

SU HATTINDA BY PASS ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Su kesintisin ardından Bandırma Belediye Başkan Vekili Yalçın Cömert, Başkan Yardımcıları Dursun Mirza ve Ozan Onur ile belediye meclis üyeleri toplantı yaparak çalışmaları değerlendirdiler. Su hattı konusunda İSKİ'den de su borusu konusunda yardım talep edildiğini belirten Cömert, heyelan bölgesindeki boru hattına by pass yapılması konusunda çalışmalara ise başladıklarını kaydetti.

Öte yandan Başkan Pekel'in Ankara'da DSİ ve İller Bankası'yla görüşmelerinin ardından heyelan bölgesinde kalan 2 kilometrelik boru hattına by pass yapılması için 1,5 milyon TL kredi kullanılması konusunda İller Bankası'yla anlaştığı belirtildi. Boru hattının sorun yaşanan bölgeden uzak bir alanda heyelan bölgesi dışından geçirileceği ve bunun için çalışmaların başladığı belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2010 Pazartesi 17:51:03
Güncelleme :1 Şubat 2010 Pazartesi 18:00:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?