3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Bandırma'da 24 Kasım kutlamaları

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü düzenlenen törenlerle kutlandı. 

Öğretmenler Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda protokol üyeleri ve öğretmenlerin katıldığı ilk törende Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. 

Barış Manço Kültür Merkezi'ndeki törene Kaymakam Salih Keser, Garnizon Komutan Vekili Albay Ahmet Belleyici, Belediye Başkanı Recep Eraydın, Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Arslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Demirhan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Zafer Tombul, Emniyet Müdürü Uğur Gül'ün yanısıra öğretmenler, okul müdürleri ve öğrenci velileri katıldı. 

Törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Demirhan, öğrenciye devamlı bilgi yüklemesi yapılan klasik eğitim anlayışının geçerliliğini yitirdiğini bunun yerine bireye değişen durumların gerektirdiği bilgi ve becerileri kişisel çaba ile öğrenebilme ve öğrendiklerini yaşamın özel durumlarına uygulayabilme yeteneğinin kazandırıldığı yeni bir eğitim anlayışının geliştiğini söyledi. Yeni eğitim anlayışıyla birlikte öğrencileri ayrı ayrı bireyler olarak gören ve değer verenyeni öğretmen modelinin geldiğini de kaydeden Demirhan, "Yeni öğretmen modelinde öğretmen, her öğrencinin ayrı bir dünya olduğu, topluma mutlaka kazandırılması gereken bir cevher olduğu bilinciyle öğrenciye yaklaşır. Öğrencilerin kalplerini kazanma adına, onlara bir şeyler öğretme adına her fırsatı değerlendirir. Öğrenci okuyarak bilir, yaşayarak öğrenir. Yeni öğretmen modelinde öğretmen, sadece okuma yazmayı öğreten değildir. Eğitmendir, toplumun mimarıdır. Eğitimin amacı yetenekleri geliştirmektir. Bu bakımdan öğretmen, ebediyete hükmeden insandır ve tesirinin nerede biteceği asla bilinemez. Bir neslin kaderini bir evvelki nesil tayin eder. Bu bakımdan istikbalimizi birer öğretmen olarak bizler inşa etmekteyiz. Bizi biz yapan milli ahlak ve milli kültürümüzün bozulup, yozlaşmadan kendimize has şekli ile evrensel kültür içinde korunup geliştirilmesine ve öğretilmesine önem vermeliyiz. Güçlü, istikrarlı, hür ve demokratik bir toplum düzeninin gerçekleşmesi ve devamı için, vatandaşlarımızın sahip olmaları gereken demokrasi bilincinin, ülke yönetimine ait, bilgi, anlayış ve davranışlarda sorumluluk duygusunun ve manevi değerlere saygının her türlü eğitim çalışmasında öğrencilerimize kazandırılıp geliştirilmesine çalışmalıyız. Bize düşen tek şey, Türkiye Cumhuriyeti'ni ilelebet yaşatmak için, milli manevi değerlerimiz etrafından sıkılmış bir yumruk gibi kenetlenmek ve çok çalışmaktır. Yarını bugüne göre daha farklı yaşamak için Bandırma eğitim camiası olarak sürekli çalışıyoruz" dedi. 

Kaymakam Salih Keser'de yaptığı konuşmada eğitimin her kademesine yapılan yatırımın, yatırımların en büyüğü olduğuna dikkat çekerek, "Yetişecek çocuklarımıza ve gençlerimize görecekleri öğrenim sınırı ne olursa olsun ilk önce ve herşeyden önce Türkiye'nin bağımsızlığına, kendi benliğine, milli geleneklerimize düşman olan unsurlarla mücadele etmek gereği öğretilmelidir. Çocuklarımız ve gençlerimizi milletimize, Türkiye Devleti'ne ve Cumhuriyet'in laik, demokratik, insan haklarına saygılı, hukuk devleti niteliklerine uygun ve bağlı olarak yetiştirmek ana hedefimizdir. 'Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir' diyen Mustafa Kemal Atatürk'ün izindeyiz, ayrılmayacağız. Sizin başarınız Cumhuriyet'in başarısı olacaktır" şeklinde konuştu. 

Törende konuşmaların ardından emekli olan öğretmenlere şükran belgeleri ve Öğretmenler Günü nedeniyle okullar arasında düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol mensupları tarafından verildi. Törende ayrıca mesleğe yeni başlayan stajer öğretmenlerde Türk bayrağı üzerine el basarak Öğretmenlik Yemini'ni okudular.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2008 Pazartesi 16:43:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?