3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Bandırma'da bayram kutlamaları

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Balıkesir'in Bandırma ilçesinde coşkuyla kutlandı. 

Bandırma'da törenler sabah saatlerinde Kaymakam Salih Keser'in Kaymakamlık binasında kutlamalarıyla kabul etmesiyle başladı. Cumhuriyet Caddesi'ndeki törende Kaymakam Salih Keser, 6. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ayhan Gümüş ve Belediye Başkanı Recep Eraydın, halkın bayramını kutladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından Kaymakam Salih Keser günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.
 
Atatürk ilke ve devrimlerinin korunması ve Cumhuriyet değerlerinin sonsuza kadar yaşatılmasının herkesin sorumluluğu olduğunu belirten Kaymakam Keser, "Türkiye devletinin en önemli aşaması Cumhuriyettir. Cumhuriyet bütün millet çoğunluğunun devlet iradesine katılmasını sağlayan, egemenliğin millete ait olduğu yönetimdir. Cumhuriyetle çağdaş yönetim biçimine kavuşan milletimiz ve devletimiz dünyada takdirle karşılanan yeniden yapılanma dönemine girmiş, kısa sürede gerçekleştirdiği kalkınma hamleleriyle bilgi çağında saygın bir konuma gelmiş, Cumhuriyetle birlikte ülkemiz her alanda büyük bir kalkınma gerçekleştirmiştir. Cumhuriyet'i milletimiz ve Atatürk'ün emanet ettiği gençlik, korumaya ve sonsuza kadar yaşatmaya kararlıdır. Cumhuriyetimizin 85. yıldönümünde Cumhuriyet değerlerini erdemlerini gelecek kuşaklara Anayasamızda belirtilen taviz vermeden aktarmak hepimizin vatan borcu olmalıdır. Cumhuriyet insan yaşamına ve toplumsal düzene aklın ve bilimin öncülüğünde yön vermiştir. 'Hayatta en hakiki mürşit ilimdir' diyen Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyet'in aklın ve bilimin ışığında daha güçlü geleceğine işaret etmiştir. Milli mücadelenin zaferle sonuçlanması laik, demokratik ve çağdaş yeni Türk devletinin kurulması, devletin ve toplumun yeniden yapılanmasının yolunu açmıştır. 'Cumhuriyet fazilettir. Faziletli insan Cumhuriyet'te yetişir' diyen Mustafa Kemal Atatürk'ün ilke ve inkılaplarına sahip çıkacağımıza söz veriyoruz. Çağdaş uygarlık yolunda, yıkıcı ve bölücü ideolojilere sapmadan, birlik ve beraberlik içinde nice 85 yıllara yorulmadan millet olarak yürümeliyiz. Yürürken yorulmak yok, hepimiz önümüzdeki engelleri kaldırmaya muktediriz. Bizlere düşen görev milli kimliğimizi pekiştirerek öz değerlerimizi korumamız zenginleştirmemiz ve gelecek kuşaklara aktarmamızdır. Birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz müddetçe Türkiye Cumhuriyeti'ne ve devletine yönelecek oyunlar her zaman boşa çıkacak asırlardır birlik ve beraberlik içinde yaşayan milletimizin huzurunu bozmaya kimsenin gücü yetmeyecek. Türkiye Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşayacaktır" dedi. 

Törende Kaymakam Keser'in konuşmasının ardından öğrenciler şiir okudu. Cumhuriyet'i Anma Kros Yarışması'nda ve okullarda düzenlenen diğer yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol mensupları tarafından verildi. Törenin son bölümünde ise askeri birlikler ve okullar tören geçişi yaptılar. Töreni izleyen vatandaşlar, askeri birlikler ve gazilerin geçişini büyük coşkuyla alkışladılar.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2008 Çarşamba 13:54:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?