7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Bandırma'da dayanışma mitingi

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde çeşitli sivil toplum kuruluşları, sendikalar ve siyasi partilerin biraraya gelerek oluşturduğu 'Filistin Halkıyla Dayanışma Platformu' tarafından İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto etmek ve Filistin halkıyla dayanışma için miting düzenlenecek.

Platforma adına basın açıklaması yapan Petrol İş Sendikası Bandırma Şubesi Başkanı Recep Gökdeniz, 17 Ocak Cumartesi günü saat 13.00'de Bandırma Cumhuriyet Meydanı'nda geniş katılımlı bir protesto mitingi düzenleyeceklerini belirtti.

İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırıları protesto etmek ve Filistin halkına destek amacıyla düzenlenecek olan mitinge toplumun her kesiminden katılım beklediklerini ifade eden Gökdeniz, "İsrail'in Filistin halkı üzerinde vahşete dönüşen saldırıları, çocuk, kadın sivil vatandaş ayırt etmeden devam ediyor. Bunlara kayıtsız kalmamız mümkün değil. Bu bölgede bu vahşeti durdurabilecek tek gücün de Türkiye olduğuna inanıyoruz. Bizde tepkimizi mitingle göstereceğiz. Yalnız Bandırma değil, çevre ilçelerden ve köylerden de vatandaşlarımızın bu mitinge katılımlarını bekliyoruz. Ayrıca Filistin'e yönelik ayni ve maddi yardımlarla ilgili olarak da mitingte bir çalışmamız olacak" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2009 Çarşamba 18:42:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?