6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Bandırma'da kan bağışına yoğun ilgi

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Kızılay Kan Merkezi tarafından kan bağışı kampanyasına vatandaşlardan yoğun katılım oldu.

Kızılay Balıkesir Kan Merkezi tarafından İnönü Caddesi üzerindeki bir mağazada kurulan geçici merkezde kan bağışı kampanyası düzenlendi. Kızılay doktoru Tolga Gezer, hemşireler ve sağlık personeli Çiğdem Koca, Nesli Uysal Bilgiç, Mustafa Başkurt ve Cemile Harman’dan oluşan Kızılay ekibi gün boyunda vatandaşlardan kan aldı.

Bandırmalıların daha önce de düzenledikleri kampanyalara büyük ilgi gösterdiklerini ve katılımın hep yüksek olduğunu ifade eden Dr. Tolga Gezer, “Buraya gelen vatandaşlarımızdan önce kan değerleri ölçülüyor, tansiyonu kontrol ediliyor ve bir form doldurulması isteniyor. Ardından yalnızca 6 dakika süreyle toplam bir ünite kan alım işlemi yapılıyor. Buradan alınan kanlar merkezimizde analiz edildikten sonra ihtiyaç duyulan sağlık kuruluşlarına ve Kan Merkezimize veriliyor. Bandırma’da düzenlediğimiz kampanyalarda vatandaşlardan hep yüksek ilgi gördük. Bandırmalılar kan bağışı konusunda oldukça duyarlılar. Bandırma halkına teşekkür ediyoruz. Bir gün içinde 100’e yakın kişiden kan alımı yapmayı hedefliyoruz” dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2009 Çarşamba 17:48:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?