3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Bandırma'da kene vakaları arttı

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde son 3 ay içerisinde 606 vatandaşın kene ısırığı yada temasından dolayı sağlık kuruluşlarına müracat ettiği belirtildi. 

Bandırma İlçe Sağlık Grup Başkanı Dr. Zafer Yılmaz, Bandırma merkez ve bağlı köylerde geçtiğimiz Mayıs ayında 107, Haziran ayında 151 ve Temmuz ayında ise 348 kişinin kene ısırığı yada teması sonucunda sağlık kuruluşlarına müracat ettiğini kaydetti. Sağlık kuruluşlarına ulaşan kene vakalarında başvuranların sağlık takibine alındığını ve hiç kimsede keneden dolayı oluşan herhangi bir hastalık yaşanmadığını ifade eden Yılmaz, "Bandırma ve çevre köylerinde Kene ile temas olayları takip edildi ancak şu ana kadar hasta olan yok. Ayrıca keneden dolayı sağlık kuruluşlarında tedavi görende olmadı. Temmuz ayında vatandaşlar bahçe, parklar ve piknik alanlarında daha çok gezdiği için kene ile temas olaylarında artış kaydedildi. 

Mayıs ve Haziran ayına göre sayı üçe katlandı. Sadece Temmuz ayında 348 kişi Dr. Mustafa Güven Karahan Devlet Hastanesi, Kapıdağ Devlet Hastanesi ve sağlık ocaklarına müracat etti. Korkulacak bir vaka yok, hasta yok, tedavi gören yok durum kontrolumuz altında" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2008 Cuma 17:27:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?