6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Bandırma'da köpek katliamı!

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde belediyeye ait hayvan barınağındaki bazı köpeklerin zehirli iğne ile itlaf edildiği öne sürüldü.

Bandırma'da itlaf edilen 12 köpeğin üzerleri bile örtülmeden şehir çöplüğüne atılması, hayvanseverleri harekete geçirdi. Bandırma Sokak Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Avukat Zafer Evren, Bandırma Belediyesi'ne ait köpek barınağındaki 12 köpeğin zehirli iğne ile öldürülerek belediyeye ait araçla şehir çöplüğüne atıldığını öne sürdü.

Bandırma'daki köpek barınağında daha önce de köpek itlafı yapıldığını iddia eden Evren, son öldürülen hayvanlarda hiçbir hastalık olmadığını söyledi.
Köpek katliamı yapanlar hakkında İçişleri Bakanlığı'na başvuracaklarını ve Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacaklarını kaydeden Evren, "Belediyenin bu köpekleri öldürdüğünü tahmin ediyorduk. 2008 senesinde de bin tane köpek kaybolmuştu ama belediyenin bunları nasıl öldürdüğünü ispat edemiyorduk. Barınağa gittik ve orada beklemeye başladık. Sabah saatlerinde belediyeye ait araç barınaktan çıktı. Onları takip ettik ve buraya geldiler. Hayvanları buraya atmalarını izledik. Onlar gittikten sonra baktığımızda hayvanların öldürülmüş olduğunu gördük. Bir tanesinin kaçarken ayağını bile kırmışlar. Barınakta 70 tane köpek vardı. Bunun 10 tanesi bize ait. Diğer 60 köpeğin bakımı için ihale açacaklar, onları da öldürseler ihale açmaya gerek kalmayacak. Barınakta olduğu için bunlarda hastalık yoktu, olması mümkün değil. Zaten veterinerin görevi bunları iyileştirmek. Bunların hepsi sağlıklı hayvan. Yetkili mercilere başvuracağız. İçişleri Bakanlığı ve savcılığa suç duyurusu yapacağız" iddialarında bulundu.

Şehir çöplüğüne bırakılan köpek leşlerinden bir tanesinin ayağının kırık olması göze çarptı. Diğer köpeklerin ise ölü köpeklerin çevresinden uzun süre ayrılmadıkları görüldü.

Öte yandan, Belediye Başkanı Recep Eraydın ise itlaf iddialarını yalanlayarak, "Biz ayda 25 milyar lira harcayarak bu hayvanlara bakıyoruz. Böyle bir şey yapmamız mümkün değil. Köpekleri başkaları öldürüp atmış olabilir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2009 Pazartesi 16:48:25
Güncelleme :9 Şubat 2009 Pazartesi 16:50:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?