7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Bandırma'da Polis Günü kutlaması

Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 164. yıldönümü Balıkesir'in Bandırma ilçesinde düzenlenen törenle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı'nda sabah saatlerinde düzenlenen törene Kaymakam Salih Keser, 6. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Ayhan Gümüş, Belediye Başkanı Sedat Pekel, Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Arslan, İlçe Emniyet Müdürü Uğur Gül'ün yanısıra çok sayıda protokol üyesi ve emniyet mensupları katıldı. İstiklal Marşı okunması, saygı duruşu ve Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından Emniyet Müdürü Uğur Gül, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Emniyet teşkilatının hizmetlerini yerine getirirken mutlak suretle desteğe ihtiyaç duyduğunu belirten Gül, vatandaşlarla birlikte, kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektörde faaliyet gösteren kuruluşların desteklerinin de kendileri için çok önemli olduğunu söyledi.

Bandırma'da Mobese sisteminin kurulması için yaptıkları çalışmaların devam ettiğini de ifade eden Müdür Gül, "Asayiş sorunu sadece emniyet teşkilatının bir sorunu değildir. Başta aileler olmak üzere eğitim ve sosyal hizmetler alanında görev yapan kurumlarımıza ve adliye teşkilatımızada asayişle mücadelede önemli görevler düşmektedir. Özellikle göz bebeğimiz olan çocuklarımızın son zamanlarda karıştığı olaylar değerlendirildiğinde, aile, çevre ve eğitim kurumlarımızın ne kadar öneme haiz oldukları açıkça görülmektedir.

Yazılı ve görsel basında yer alan olumsuz haber ve yayınlar ile teknoloji çağının getirmiş olduğu kolaylıklar ve imkanların dışında, yasaklanmasına rağmen kullanıma sunulan bazı internet yayınlarının gelişim çağındaki çocuklarımız üzerinde istenmeyen etkiler oluşturduğu görülmektedir. Bu gibi istenmeyen durumların önüne geçilebilmesi için kurum ve kuruluşlar gerekli hassasiyeti göstermeli ve duyarlı olmalıdırlar. İlçemiz halkının can ve mal güvenliği açısından son derece önem taşıyan 'Mobese' sistemi için şuana kadar destek veren kuruluş ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Emniyet Genel Müdürlüğümüzün 2008 ve 2009 yılları için sağlamış olduğu maddi destekle aşama kaydettiğimiz kamera sisteminin hayata geçirilebilmesi için çabalarımız süratle devam etmektedir" dedi.
Törende ayrıca Polis Haftası sebebiyle düzenlenen etkinlik ve yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. Törenin ardından Etibor Misafirhanesi'nde tebriklerin kabulu ve ikram düzenlendi.

EMNİYETE 4 YENİ ARAÇ ALINDI
Polis Günü'nde ayrıca çeşitli kurumların katkılarıyla Bandırma Emniyet Müdürlüğü'ne kazandırılan 4 yeni araç da hizmete sokuldu. Emniyet Müdürü Uğur Gül, hizmete yeni giren 4 adet aracın teşkilatlarına kazandırılmasında katkıları bulunan Bandırma Emniyet Hizmetlerini Güçlendirme Derneği, Bandırma Ticaret Odası, Bandırma Ticaret Borsası ve Banvit A.Ş.'ye teşekkür etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2009 Cuma 15:47:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?